Άσκηση-υπερπαραγωγή της ΕΛ.ΑΣ: Έτσι σώζει ομήρους η αστυνομία βίντεο
Άσκηση-υπερπαραγωγή της ΕΛ.ΑΣ: Έτσι σώζει ομήρους η αστυνομία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πραγματική άσκηση με την κωδική ονομασία "ΚΛΕΨΥΔΡΑ 2016" στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Τεταρτοετείς δόκιμοι Υπαστυνόμοι εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση προσομοιωμένων περιστατικών κλιμακούμενης δυσκολίας.
Η άσκηση σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Σχολή Αξιωματικών του Σώματος.

Σκοπός της άσκησης ήταν η πρακτική εκπαίδευση των 4ετών δοκίμων Υπαστυνόμων στη διαχείριση προσομοιωμένων περιστατικών κλιμακούμενης δυσκολίας, τα οποία απαιτούν την ανάπτυξη πόρων (προσωπικού – μέσων), σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης Περιστατικών και Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ».

Για τις ανάγκες της άσκησης εγκαταστάθηκε και λειτούργησε Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ οργανώθηκαν και στελεχώθηκαν δύο πρότυπα Αστυνομικά Τμήματα. Επιπλέον συμμετείχε προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (εκπαιδευτές, εκφωνητές, κ.ά.), της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, της Διεύθυνσης Υγειονομικού, καθώς και Αξιωματικοί διαπραγματευτές.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα:

Την άσκηση παρακολούθησαν αντιπροσωπεία σπουδαστών της Σχολής Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και δόκιμοι Σημαιοφόροι του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι προσομοιωμένες ασκήσεις – εκπαιδεύσεις στις Σχολές, όλων των βαθμίδων της Αστυνομικής Ακαδημίας, αλλά και σε επιχειρησιακές μονάδες και Υπηρεσίες του Σώματος, αποτελούν σημαντική παράμετρο για την βελτίωση και ουσιαστική αναμόρφωση των προγραμμάτων εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης και δια βίου μόρφωσης του αστυνομικού προσωπικού, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications