Το σύνδρομο της ηττοπάθειας (ενός λαού...)
Το σύνδρομο της ηττοπάθειας (ενός λαού...)

«Χτυπήστε τους Έλληνες. Κάντε τους να χάσουν την ιστορική τους μνήμη, τη θρησκεία και την κοινή τους γλώσσα...»Τα παραπάνω λόγια είναι γνωστά στους περισσότερους Έλληνες. Πρόκειται για λόγια που ειπώθηκαν από τον μαέστρο της επίθεσης κατά του Ελληνισμού, τον Αβραάμ Μπεν Ελεάζαρ, κοινώς γνωστό ως Χένρυ Κίσσινγκερ, και αντανακλούν όλο το μίσος που τρέφουν οι παγκόσμιοι εξουσιαστές εναντίον του γένους μας. Και εκτός από αυτό, δείχνουν τι τους ενοχλεί. Η ιστορία μας, η πίστη μας και η γλώσσα μας.

Όλα μαζί, όχι το καθένα μόνο του. Όλα μαζί! Ο εκρηκτικός συνδυασμός που δίνει το «Εκρηκτικό Μίγμα», την ένωση της Αλήθειας του Χριστού, με την νοοτροπία της απόλυτης Ελευθερίας που υπάρχει κάπου μέσα στο DNA των Ελλήνων, σε συνδυασμό με την καταλυτική επίδραση της Ελληνικής γλώσσας πάνω τους.

Όσον αφορά την ιστορία, εκτός από τις προσπάθειες διαστρέβλωσης ή απόκρυψης γεγονότων, μια μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι αυτή της διασποράς ηττοπάθειας στον λαό-στόχο. Η ηττοπάθεια γεννά απελπισία, και η απελπισία γεννά ωχαδερφισμό και τάση παράδοσης και αδράνειας μπρος στα σχέδια της Νέας Τάξης. Σκεφτείτε από την δική σας εμπειρία: κάθε 'έγκυρος και έγκριτος' ιστορικός αναλυτής ή έντυπο ή Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, όταν θέλει να μιλήσει για κάποιο 'θέμα ιστορικής σημασίας', για τι μιλάει; (ας πάρουμε τη σύγχρονη ιστορία μόνο, γιατί για 'κάποιους' η αρχαία και η μεσαιωνική διαδρομή του Ελληνισμού είναι μάλλον...μη Ελληνική....).

Αναφέρεται στην Μικρασιατική Καταστροφή και τις σφαγές που υπέστησαν οι Έλληνες, αναφέρεται στην Κατοχή (άρα την ήττα των Ελληνικών δυνάμεων από 2 υπερδυνάμεις της εποχής), αναφέρεται στον Εμφύλιο ή μάλλον στους Εμφυλίους της σύγχρονης ιστορίας μας, αναφέρεται στην Κυπριακή τραγωδία του '74, αναφέρεται σε πολιτικά σκάνδαλα και πάθη άλλων εποχών, μακρινών ή όχι και τόσο μακρινών.... Πρόσφατα 'ανακάλυψαν' μάλιστα και τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, πεδίο δόξης λαμπρόν για τους εκούσιους ή ακούσιους «ηττοπαθολόγους». Τι κοινό έχουν όλα τα παραπάνω; Την ΗΤΤΑ!

Δημιουργούν την αίσθηση ότι ο Ελληνισμός έχει μόνο ήττες και τραγωδίες να αφηγηθεί, αφήνει να εννοηθεί ότι μόνο ανάξιοι άνθρωποι είχαν τα ηνία αυτού του τόπου (και δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς), ότι εν τέλει ζούμε σε μια χώρα διαφθοράς και απάτης, ότι όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο και ότι φως και ελπίδα δεν υπάρχει. Η γενική αυτή ηττοπάθεια έχει αρχίσει να ριζώνει μέσα σε ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του κόσμου της χώρας μας, αδρανοποιώντας τα χαρακτηριστικά εκείνα που μας κράτησαν επί τόσους και τόσους αιώνες και χιλιετίες ζωντανούς, αντιστεκόμενους σε κάθε εισβολέα.

Είδατε κανέναν να μιλά για νίκες; Είδατε κανέναν να μιλά για θριάμβους; Είδατε κανέναν να εγκωμιάζει τους Ελληνικούς αγώνες; Είδατε κανέναν να προβάλει πρότυπα ζωής εκείνων των εποχών στους νέους μας;
Όλοι μοιάζουν να ανατριχιάζουν και μόνο στην ιδέα της νίκης του Ελληνισμού. Δεν θέλουν την νίκη των Ελλήνων, θέλουν ραγιαδισμό και σκλαβιά, νοητική ή και σωματική, γιατί όχι; Θέλουν ήττες, καταστροφές, δοκιμασίες και ταπεινώσεις αυτού του τόπου και των κατοίκων του. Επειδή μάλιστα πρόσφατα ο Χ. Κίσσινγκερ δήλωσε ότι πρέπει να τελειώνουν με εμάς, εμείς ας πιαστούμε γερά από τις ιστορικές μας ρίζες, από τον Θεό μας και από την υπέρτατη, μεταξύ των ανθρώπων, γλώσσα μας, και ας μη του κάνουμε το χατίρι.

Όσες ήττες και αν μας διαφημίσουν, εμείς θα θυμόμαστε πάντα:
-Τις μεγάλες νίκες στους Περσικούς Πολέμους, και την αντεπίθεση των Ελλήνων στο Περσικό έδαφος λίγο αργότερα, ελευθερώνοντας τις Ελληνικές πόλεις που βρίσκονταν υπό κατοχή.

-Την λαμπρή εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου, και τις Ελληνικές αυτοκρατορίες που δημιουργήθηκαν στην Ασία, όπου οι άξεστοι ανατολίτες έμαθαν να απαγγέλουν Όμηρο, να πολεμούν δίπλα σε Έλληνες ση φάλαγγα, να παίρνουν μέρος σε αθλητικούς αγώνες, να παρακολουθούν τραγωδίες των μεγάλων Ελλήνων ποιητών στα βάθη της Ασίας, να ζουν σαν άνθρωποι! Ακόμη και οι δύστροποι Ιουδαίοι άρχισαν να γυμνάζονται στις παλαίστρες που έφτιαχναν παντού οι Έλληνες!

-Τις περιπέτειες των Ελλήνων αποικιστών και εμπόρων στις θάλασσες όλης της Γης.
-Τις εκστρατείες του Βελισάριου σε ανατολή και Δύση, τη συντριβή της Μουσουλμανικής πλυμμηρίδας που έπνιξε την Ασία και την Αφρική, στα Ελληνικά κάστρα της Μ. Ασίας σε έναν επικό αγώνα 600 περίπου χρόνων, τους πολέμους του Βασίλειου Β' εναντίον του Τουρκικού φύλου των Βουλγάρων για 30 χρόνια, τη συντριβή των Νορμανδών (Βίκινγκς) στο έδαφος της Μακεδονίας τον 12ο αιώνα από τους Ελληνικούς στρατούς της εποχής.

-Τις συνεχείς επαναστάσεις των υπόδουλων Ελλήνων κατά των Τούρκων ή των Βενετών για αιώνες, και την ασίγαστη φλόγα για ελευθερία, που τους έκαιγε τα σωθικά.
- Τον αγώνα του '21
-Τον Μακεδονικό αγώνα, όπου νέα παιδιά άφηναν τα σπίτια και τα τζάκια τους και έτρεχαν στα χιονισμένα βουνά της Μακεδονίας να πολεμούν Τούρκους και Βούλγαρους, τους Βαλκανικούς Πολέμους και την σημαντική προσφορά μας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. -Τον ξεσηκωμό των Βορειοπηρειρωτών αδελφών μας για ένωση με την Ελλάδα το 1914.

- Τις θρυλικές μάχες της Μικράς Ασίας, όταν ο Ελληνικός Στρατός κυνηγούσε και συνέτριβε τους Τούρκους στις ερημιές της Ανατολίας (σε μέρη που είχε να πατήσει Έλληνας στρατιώτης 700 περίπου χρόνια), στην μεγαλύτερη εκστρατεία της σύγχρονης ιστορίας μας.
-Το έπος του 1940-41
-Τον αγώνα των Κυπρίων της ΕΟΚΑ, όταν 16χρονα και 17χρονα παλικάρια ντρόπιαζαν την Βρετανική Αυτοκρατορία, και τους έστελναν στην κρεμάλα.
Και πολλά πολλά ακόμα....

Έτσι λοιπόν, κόντρα στο ρεύμα των καιρών και τις ευχές της Νέας Τάξης, εμείς θα θυμόμαστε. Και θα θυμόμαστε για να μιμηθούμε τα σωστά και να αποφύγουμε τα λάθη. Θα θυμόμαστε τις τραγωδίες και θα τιμούμε αυτούς που χάθηκαν εκεί, αλλά θα θυμόμαστε και τις νίκες. Είναι καθήκον μας άλλωστε, έχουμε τη μεγαλύτερη ιστορία στον κόσμο και δεν την ξέρουμε!

Θάρρος λοιπόν, και ψηλά το κεφάλι. Όπως λέει και ένας ύμνος του Ελληνισμού «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει....μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά». Και αν η ηττοπάθεια αυτή ελλοχεύει στη ψυχή μας, ας σκεφτούμε το εξής: ένας Έλληνας του 1900, με νωπές τις μνήμες του ρεζιλικιού του 1897, πώς θα αντιδρούσε αν του λέγαμε ότι σε 20 περίπου χρόνια από τότε η Ελλάδα θα ήταν τριπλάσια σε μέγεθος και ο Ελληνικός Στρατός θα βρίσκοταν έξω από την Πόλη και την Άγκυρα;

Οι καλύτερες μέρες θα έρθουν, όπως έχει προφητευθεί. Και δεν θα έρθουν με χαρτιά και συνθήκες, αλλά με τον τρόπο των Ελλήνων: με ΔΙΚΑΙΟ και ΑΤΣΑΛΙ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications