Ολλανδία: Του έστειλαν την αστυνομία για tweet που έγραφε ότι «μουσουλμανάκια πανηγύριζαν σε σχολείο για τα τρομοκρατικά χτυπήματα»
Ολλανδία: Του έστειλαν την αστυνομία για tweet που έγραφε ότι «μουσουλμανάκια πανηγύριζαν σε σχολείο για τα τρομοκρατικά χτυπήματα»

Ένας Ολλανδός δάσκαλος γιόγκα που έγραψε στο twitter ότι ...μουσουλμανάκια γιόρταζαν μέσα σε σχολική τάξη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες,είχε αιφνιδιαστική «επίσκεψη συνετίσματος» στο σπίτι του από την αστυνομία.

Από το ίδιο πρωί ότι οι επιθέσεις εκτυλίχθηκε, Ivar Mol έγραψε  «Πώς μπορείτε να κάνετε ξανά μάθημα αν υπάρχει στην τάξη σας ή έχει επικροτηθεί από μουσουλμανάκια;» Το tweet συνοδεύτηκε από τις διέσεις  #aanslagen και #zaventem, για να γίνει αναφορά στην βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών

Ο Ivar Mol  είπε αργότερα στο RTL , "είχα μηνύματα από φίλους στην Αμβέρσα και τις Βρυξέλλες ότι υπήρχαν χειροκροτήματα σε σχολική τάξη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις."

Τέσσερις ώρες αργότερα, ο Mol έγραψε ότι τρεις αστυνομικοί είχαν επισκεφθεί το σπίτι του.
Η αστυνομία είπε ότι επισκέφθηκε τον Mol, επειδή, "Θέλαμε να δούμε τι συνέβαινε και αν είναι αλήθεια ότι υπήρχε χειροκροτήματα στην τάξη."

Ο Mol έγινε αργότερα έδωσε συνέντευξη σε ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό για το περιστατικό και κατά την διάρκεια αυτής επενέβη ο Δήμαρχος της πόλης Breda, Paul Depla.

Ο Δήμαρχος είπε στον Mol ότι δεν έδωσε αυτός την εντολή στην αστυνομία για να γίνει αυτή η «επίσκεψη συνετίσματος» και ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τον Mol, λέγοντας ότι η αστυνομία είχε μια «τρομερά ηλίθια δράση» όσο αφορά το περιστατικό με τον Ivar Mol..

Η ιστορία αυτή υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο με μια μικρή μειοψηφία περιθωριακών εξτρεμιστών...αλλά το ότι η υποστήριξη των τρομοκρατών είναι στην πραγματικότητα πολύ διαδεδομένη μεταξύ των μουσουλμανικών πληθυσμών.

Αυτό που είναι ανατριχιαστικό είναι το γεγονός....ότι οι αρχές που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι συγκλονισμένες από τον αριθμό των νεκρών από τα τρομοκρατικά χτυπήματ των τζιχαντιστών βρήκαν τον χρόνο μέσα σε λίγες ώρες,να επισκεφθούν έναν δάσκαλο γιόγκα για ένα tweet..

Όπως είχε αναφέρει η Breitbart από τον Ιανουάριο, η ολλανδική αστυνομία καλείται πλέον να ανταποκρίνεται αμέσως στα «αντι-μεταναστευτικά» σχόλια που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης..

Ο ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης Mark Jongeneel,μετά από tweet που έγραφε ότι «η πρόταση της πόλης του να δεχθεί 250 πρόσφυγες ήταν ένα "κακό σχέδιο,"» είχε επίσκεψη στο σπίτι από την αστυνομία που τον προειδοποίησε ότι θα «παρακολουθούν το ύφος αυτών που γράφει» και ότι τα tweets του μπορεί να είναι «ανατρεπτικά».

Επίσης,αρκετοί Ολλανδοί πολίτες και σε άλλες πολλές πόλεις, είχαν επισκέψεις από την αστυνομία μετά από επικριτικά σχόλια στα social media,για την μεταναστευτική πολιτική της χώρας τους,αλλά και τα για κέντρα ασύλου .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications