Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον πόλεμο του Βιετνάμ που οι Αμερικάνοι έχασαν τον πόλεμο!!!
50 συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον πόλεμο του Βιετνάμ που οι Αμερικάνοι έχασαν τον πόλεμο!!!

Για την καταπολέμηση του καθεστώτος του νοτίου Βιετνάμ, άρχισε το 1957 ο εμφύλιος αγώνας των Βιετκόνγκ, ενισχυόμενοι από εφόδια και τακτικό στρατό του (κομμουνιστικού) βόρειου Βιετνάμ. Για να προστατεύσουν το καθεστώς του νότιου Βιετνάμ, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να στέλνουν στρατεύματα στο Βιετνάμ, τον οποίο ο αριθμός ξεπέρασε τους 500.000 άνδρες το 1965.

Το 1968, το βόρειο Βιετνάμ έκανε την επίθεση Τετ, η οποία είχε σκόπο να αιφνιδιάσει τους Αμερικάνους, και στρατεύματα έφτασαν μέχρι τη Σαϊγκόν. Αν και η επιχείρηση στρατιωτικά απέτυχε, η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ άλλαξε και ο πόλεμος στο Βιετνάμ άρχισε να κατακρίνεται.

  • Εξαίτιας του μεγάλου κόστους του πολέμου και τις εσωτερικής κατακραυγής, τα στρατέυματα άρχισαν να αποχωρούν από το Βιετνάμ το 1973 και τελικά το Βόρειο Βιετνάμ άρχισε μια πλήρους κλίμακας επίθεση το 1974 που έληξε τις 30 Απριλίου 1975 με την πτώση της Σαϊγκόν.

    Τις 2 Ιουλίου 1976, το βόρειο και το νότιο Βιετνάμ ενώθηκαν και σχημάτισαν τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ. Ο πόλεμος κατέστρεψε το Βιετνάμ και ο συνολικός αριθμός νεκρών ποικίλει από 1 έως 4 εκατομμύρια.

    Οι φωτογραφίες είναι από τους : Horst Faas, Henri Huet, Sal Veder, Rick Merron, Bill Ingraham, John Nance, Nick Ut.

    Post A Comment:

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications