30 Μαρ 2016

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ AYTO ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ! ΕΞΩΓΗΙΝΟ DNA ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟ DNA ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, αποκαλύπτει ότι οκτώ τοις εκατό του ανθρώπινου DNA είναι εξωγήινης προέλευσης.

Οι επιστήμονες λένε ότι αυτά τα μη ανθρώπινα ιογενή ίχνη, βρίσκονται κρυμμένα μέσα στα γονιδιώματά μας και αποκαλύπτουν ότι είμαστε πολύ λιγότερο «ανθρώπινοι» από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

του Sean Adl-Tabatabai ---μετάφραση Μάρη Λιώκη

Δεκαεννέα νέα κομμάτια του αρχαίου ιικού DNA, έχουν ανακαλυφθεί στο δικό μας γονιδίωμα. Ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι, πως η πλήρης γενετική «συνταγή» για έναν ολόκληρο ιό, βρέθηκε στο 2 τοις εκατό των ανθρώπων που εξετάστηκαν.

Οι ρετροϊοί όλων των ειδών, έχουν τον γενετικό τους κώδικα, με τη μορφή του RNA, που συχνά θεωρείται ως ο αρχέγονος πρόδρομος του DNA. Αυτοί οι ιοί μολύνουν τα κύτταρα-ξενιστές τους, εισάγωντας ένα βασικό αντίγραφο DNA από το δικό τους RNA, στο γονιδίωμα του ξενιστή τους, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. Ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) είναι ένα παράδειγμα ενός σύγχρονου ρετροϊού που μολύνει τον άνθρωπο με αυτόν τον τρόπο.

Αρχαία ρετροϊοί μόλυναν για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια τους προγόνους μας. Ίχνη αυτού του ιογενούς DNA, παρέμειναν μέσα στα γονιδιώματα των προγόνων μας, τα οποία αντιγράφηκαν και πέρασαν από γενιά σε γενιά. Αυτά τα ίχνη είναι γνωστά ως ανθρώπινοι ενδογενείς ρετροιιοί ή HERV.

Προηγούμενες εκτιμήσεις, ισχυρίζονταν ότι το δικό μας DNA είναι κατά 8% HERV και οι συντάκτες αυτής της μελέτης, έψαχναν για σημάδια του νέου HERV μέσα σε ανθρώπους. Μελέτησαν το γονιδίωμα 2500 ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο και συνέκριναν τα γονιδιώματά τους αυτά με έναν «παρεμφερή» τύπο, μια ψηφιακή γενετική αλληλουχία συναρμολογημένη από επιστήμονες, που λειτουργεί ως αντιπροσωπευτικό είδος του γονιδιώματος του είδους μας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν 19 ακόμη HERV τα οποία προστίθενται στα 17 που είχαν εντοπιστεί σε προηγούμενες μελέτες. Ένα από αυτά τα HERV (που εντοπίστηκε ανάμεσα σε 50 υποκείμενα μελέτης) δεν ήταν απλά ένα ίχνος ενός ιικού γονιδιώματος , αλλά ένα ατόφιο γονιδίωμα. Αυτό το γεγονός, το καθιστά «πρωιό» και είναι μόλις το δεύτερο γνωστό ως υπαρκτό μέσα σε άνθρωπο. Αν και αυτό δεν έχει ακόμα αποδειχθεί, αυτός ο πρωιός, θα μπορούσε δυνητικά να αναπαραχθεί και να συμπεριφερθεί ως λειτουργικός ιός, σε αντίθεση με τα κατακερματισμένα HERV.

«Αυτός μοιάζει, να είναι σε θέση να κατασκευάσει έναν μολυσματικό ιό, γεγονός πολύ συναρπαστικό αν είναι αληθές, καθώς θα μας επιτρέψει να μελετήσουμε μία ιογενή επιδημία που έλαβε χώρα εδώ και πολύ καιρό», μας δήλωσε ο συντονιστής της μελέτης John Coffin, ιολόγος στο Tufts University School of Medicine.

Κάποια HERV έχουν τοποθετηθεί στον οργανισμό μας, για να εξυπηρετούν ωφέλιμους σκοπούς, ένα εκ των οποίων δρα επικουρικά στην εγκυμοσύνη. Το συγκεκριμένο HERV, βοηθά στην κατασκευή ενός προστατευτικού στρώματος κυττάρων γύρω από το έμβρυο, προκειμένου να αναχαιτίσει τις προερχόμενες από το αίμα της μητέρας τοξίνες, να εισέλθουν σε αυτό.

Δεδομένου ότι συχνά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της βιολογίας μας, το κυνήγι και η σύλληψη ενός HERV, είναι απαραίτητα για την ιατρική έρευνα. Η μελέτη αυτή, πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ, καθώς αποκαλύπτει τελικά πόσο «εξωγήινοι» είμαστε.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ AYTO ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ! ΕΞΩΓΗΙΝΟ DNA ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications