ΗΠΑ προειδοποιούν για ποτάμι αίματος - Δείτε την στιγμή που ο καμικάζι σκορπά τον θάνατο (vid)
ΗΠΑ προειδοποιούν για ποτάμι αίματος - Δείτε την στιγμή που ο καμικάζι σκορπά τον θάνατο (vid)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ:Με κάθε επιφύλαξη το άρθρο καθώς μυρίζομαι στημένη επίθεση, απο αυτές που στήνει η ελίτ!

ΗΠΑ και Γερμανία προειδοποιούν για νέο ποτάμι αίματος ενώ ο τρόμος "σκεπάζει" ολόκληρη την Τουρκία η οποία έχει πλέον μετατραπεί σε ένα κινούμενο ναρκοπέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκυρα σχεδιάζει να μεταγκαταστήσει τους Άραβες πρόσφυγες στις κουρδικές πόλεις κατά μήκος των συροτουρκικών συνόρων ώστε να υπάρξει μια πληθυσμιακή-δημογραφική αλλαγή κάτι που η Τουρκία ονομάζει "ισορροπία ή νέα ζώνη ασφαλείας".

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μετατόπιση των συγκρούσεων με τους Κούρδους μέσα στις πόλεις και στα αστικά κέντρα όπως συμβαίνει τώρα.Να σημειωθεί ότι οι σημερινές απώλειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες αν ο βομβιστής δεν είχε πυροδοτήσει την βόμβα νωρίτερα πριν φτάσει στο σημείο του στόχου επειδή φοβήθηκε ότι εντοπίστηκε από την τουρκική αστυνομία.

Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας έχει επιβάλει ξανά "συσκότιση" στα ΜΜΕ και σε twitter-facebook ώστε να μην μεταδίδονται εικόνες και βίντεο από την περιοχή της έκρηξης.

Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, κ.,Αχμέτ Νταβούτογλου, λόγω της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. Όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν ακυρώσει τις υποχρεώσεις του σημερινού τους προγράμματος και μεταβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη,μεταδίδεται.

Τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Τουρκίας , κ. Νουμάν Κουρτουλμούς, σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Ανεξαρτησίας (Istiklal), στην περιοχή του Μπέγιογλου, στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ: «Επιχειρούν να εφαρμόσουν ένα σχέδιο μίσους. Ό,τι και να κάνετε, θα παραμείνει χωρίς αντίκρισμα. Αυτό το έθνος δεν πρόκειται να παραδοθεί ποτέ στις παγίδες σας. Αυτό το έθνος δεν θα δώσει ποτέ πίστωση σε κανέναν που επιθυμεί την τρομοκρατία.

Την αρχαία, ανέκαθεν αδελφοσύνη, να τη μετατρέψει σε αιώνια, μέχρι την Ημέρα της Κρίσης σε αυτά τα εδάφη να υπάρξει ενότητα και ειρήνη. Όχι, ό,τι και να κάνουν, εσείς μη συνηθίσετε στην τρομοκρατία. Δε θα εξοικειωθούμε με την τρομοκρατία, δε θα υποχωρήσουμε. Είθε να συνεχίσουμε τη ζωή μας, στο δρόμο, στις αγορές. Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι μια εθνική ευθύνη, πρέπει να της αντιπαρατεθούμε όλοι μαζί με εθνική αλληλεγγύη, ενότητα, από κοινού.

Με αυτό τον τρόπο, χωρίς αλλά, τι και πώς, χωρίς δισταγμούς, σας προσκαλούμε να γίνουμε μια γροθιά, να σταθούμε όλοι μαζί ως ένας, σε αυτά τα βίαια γεγονότα, σε αυτά τα τρομοκρατικά επεισόδια, σε όσους διαπράττουν τρομοκρατία». Υπάρχει ύψιστος συναγερμός εν αναμονή νέων βομβιστικών επιθέσεων με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια σε σταθμούς λεωφορείων, τρένων (ASTI) κτλ.

Ο σταθμός ASTI φιλοξενεί ημερησίως 80.000 ανθρώπους και η είσοδος επιτρέπεται πλέον μόνο από ορισμένα σημεία.Κάμερες εγκαταστάθηκαν και τουρκικές ειδικές δυνάμεις περιπολούν συνεχώς ενώ αστυνομικοί επιτηρούν όλα τα κοντινά κτίρια με ανθρώπους, φορτηγά και αυτοκίνητα να υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους όταν πλησιάζουν σε συγκεκριμένα σημεία.

Αστυνομία και ειδικές δυνάμεις ανακοινώνουν με μεγάφωνα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στην περιοχή Yüksekova στο Hakkari ενώ βρίσκεται σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας.Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται στις περιοχές Orman, Kışla, Kaniheyder, Cumhuriyet, Güngör στην Yüksekova και σε Mardin Nusaybin.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα προειδοποιεί τους κατοίκους της να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων και απειλών στην Τουρκία με αφορμή και τους εορτασμούς του Nevruz.

"Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα πληροφορεί τους πολίτες των ΗΠΑ ότι υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων και του Nevruz θα πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας. Εορτασμοί του Nevruz θα γίνουν σε διάφορες τοποθεσίες στην Τουρκία από 17-21 Μαρτίου. Οι τοπικές αρχές έχουν απαγορέψει τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Θα υπάρξουν εορτασμοί σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Ντιγιαρμπακίρ..."

"Το Nevruz έχει πολιτικές και κοινωνικές απολήξεις και μπορεί να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για μεγάλες ταυτόχρονες διαδηλώσεις που μπορούν να εξελιχθούν σε συγκρούσεις και να κλιμακωθούν βίαια. Συμβουλεύουμε τους Αμερικανούς κατοίκους να συνεχίσουν να αποφεύγουν πολιτικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αναθεωρήστε τα μέτρα ασφαλείας και να προσέχετε τον περίγυρο σας και τα τοπικά γεγονότα, να παρακολουθείτε τους τοπικούς σταθμούς και να ακολουθείτε τις οδηγίες των τοπικών αρχών. Προσοχή στα μέσα μεταφοράς, τουρκικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις. Αποφύγετε την ΝΑ Τουρκία" αναφέρει η αμερικανική πρεσβεία.

"Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ για τις περιοχές της ΝΑ Τουρκίας και συγκεκριμένα για Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis, and Elazığ, Adana, Şakirpaşa, Gülbahçesi, Dağlioğlu, Barbaros, Anadolu, Ondokuzmayıs".

Οι εορτασμοί του Nevruz έχουν απαγορευτεί σε Erzurum, Erzincan, Muş, Batman, Bingöl, Tunceli, Şırnak, Kars, Hakkari, Mardin και στην Άγκυρα μεταξύ 19-21 Μαρτίου. Παράλληλα, η Γερμανική πρεσβεία και το γερμανικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παραμένουν κλειστά για δεύτερη ημέρα.Τα μέτρα ασφαλείας μπροστά από το γερμανικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη έχουν ενισχυθεί με τεθωρακισμένα οχήματα.Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Φ.Β.Σταινμάγιερ, συμβούλευσε τους Γερμανούς κατοίκους να παραμείνουν σπίτια τους και να ακολουθήσουν τις ταξιδιωτικές οδηγίες.Τέλος, τουρκικά μαχητικά έπληξαν στόχους του PKK στο Β.Ιράκ.

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications