Το ΝΑΤΟ ήρθε για να μείνει στο Αιγαίο λόγω Ρωσίας: Μονά-ζυγά υπερ Τουρκίας και όλεθρος για την Ελλάδα
Το ΝΑΤΟ ήρθε για να μείνει στο Αιγαίο λόγω Ρωσίας: Μονά-ζυγά υπερ Τουρκίας και όλεθρος για την Ελλάδα

Οι δηλώσεις του Γένς Στόλτενμπεργκ αναφορικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη δράση της δύναμης SNMG 2, πέραν του ότι επιβεβαίωσαν πώς έγιναν πλήρως και σε όλα αποδεκτές οι απαιτήσεις της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αποδεικνύουν πώς το ΝΑΤΟ ήρθε για να μείνει στο Αιγαίο. Και ο λόγος είναι η Ρωσία και η ανάπτυξη της στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή.

Πάνω σε αυτή τη βάση έγινε και το αλισβερίσι μεταξύ της Τουρκίας και της Συμμαχίας με μεγάλο χαμένο ασφαλώς την Ελλάδα που βλέπει πλέον το “γκρίζο” να απλώνεται σε όλο το μήκος και πλάτος ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.

Η Άγκυρα πέτυχε απόλυτα το σκοπό της. Να φέρει το ΝΑΤΟ δίπλα της, υπό το φόβο μία επίθεσης από την Ρωσία και ταυτόχρονα να αμφισβητήσει με την επίσημη στάμπα της Συμμαχίας το status quo στο Αιγαίο από το Καστελόριζο μέχρι τη Ζουράφα και δυτικά μέχρι τις Κυκλάδες.

Ποιοι λαθρομετανάστες και ποιοι πρόσφυγες; Τα πλοία του ΝΑΤΟ απλά θα τους βλέπουν να περνούν. Ή μάλλον να τους μεταφέρουν οι Τούρκοι δουλέμποροι μπροστά στα μάτια τους και δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα. Μόνο αν κινδυνεύουν να πνιγούν θα υπάρξει επέμβαση και ίσως επαναπροώθηση στην Τουρκία.

“Το NATO θα εντείνει την επιτήρηση των συνόρων Τουρκίας-Συρίας για να βοηθήσει την Άγκυρα στη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων”, ήταν η δήλωση του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και δεν θα μπορούσε να στείλει πιο σαφές μήνυμα εξηγώντας την παρουσία των πλοίων στο Αιγαίο.

Από το Αιγαίο περνούν τα ρωσικά πλοία προς την Μεσόγειο μεταφέροντας δυνάμεις στη Συρία. Η Μόσχα επίσης βλέπει πολύ θετικά το ενδεχόμενο να κάνει μια ναυτική βάση στο Αιγαίο ή στην Κύπρο, καθώς κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της στην περιοχή σε μεγάλο βαθμό. Αυτό μέχρι τώρα δεν το έχουν επιτρέψει οι ελληνικές κυβερνήσεις, υπό τον φόβο της αντίδρασης των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Η Συμμαχία λοιπόν έρχεται σε ρόλο “χωροφύλακα” στην περιοχή του Αιγαίου και απλώνεται πιο κοντά στη Συρία που οι Ρώσοι πήγαν επίσης για να μείνουν. Και όλα αυτά με πρόσχημα τους λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και τους πρόσφυγες από τη Συρία που η Άγκυρα προωθεί στην Ελλάδα από τα σύνορα αδειάζοντας βέβαια τα πορτοφόλια τους.

Το είπε ξεκάθαρα άλλωστε ο κ. Στόλτενμπεργκ: “Η δύναμη Standing Maritime Group 2 θα εκτελεί καθήκοντα αναγνώρισης, επιτήρησης και παρακολούθησης στην περιοχή”. Ποιες μεταναστευτικές ροές και ποια συμφωνία για επαναπροώθηση προς την Τουρκία.«Το καθήκον του NATO δεν είναι να αναγκάζει πλεούμενα να γυρίζουν πίσω. Θα διαβιβάζουμε πληροφορίες κρίσιμης σημασίας, ώστε να διευκολύνουμε τις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως και τη FRONTEX, να εκτελούν την αποστολή τους πιο αποτελεσματικά«, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του NATO.

Όπως δε αναλύθηκε μετά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε:
-Ελλάδα και Τουρκία θα δρουν στις περιοχές που δρουν και σήμερα. «Οι ελληνικές και οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο η μία της άλλης.

-Τα ΝΑΤΟϊκά πλοία θα μπορούν να πλέουν στα χωρικά ύδατα των δύο χωρών. -Σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή αποστολή ανοικτά των ιταλικών ακτών, στο πλαίσιο της οποίας οι διασωθέντες στη θάλασσα πρόσφυγες μεταφέρονται στις ευρωπαϊκές ακτές, το ΝΑΤΟ θα επιστρέφει στην Τουρκία τους πρόσφυγες που θα διασώζονται ακόμη και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, σε μία προσπάθεια σφραγίσματος των ελληνικών, άρα και των ευρωπαϊκών, θαλάσσιων συνόρων.

-Γενικά αν το ΝΑΤΟ διασώζει ανθρώπους που προέρχονται από την Τουρκία, αυτοί θα μεταφέρονται πίσω στην Τουρκία
Όπως λοιπόν εδώ και ημέρες έχει αποκαλύψει το pronews.gr σε πείσμα κάποιων που θέλουν να πιστεύουν πώς δεν εξυπηρετεί η παρουσία του ΝΑΤΟ τα συμφέροντα της Τουρκίας και δεν θα γίνουν αποδεκτές οι αξιώσεις της Άγκυρας, η Συμμαχία αναλαμβάνει και με την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης ρόλο τοποτηρητή στο Αιγαίο και όχι μόνο στα διεθνή ύδατα.

Το ΝΑΤΟ θα μοιράζει το παιχνίδι όπως εκείνο κρίνει για το ποιος θα αναλαμβάνει την έρευνα και διάσωση εντός του FIR Αθηνών. Η Ελλάδα θα έχει δικαιοδοσία μόνο εντός των 6 ναυτικών μιλιών. Αυτό λέγεται “βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας”. Παρουσίασαν από την κυβέρνηση ως επιτυχία την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις περιπολίες στο Αιγαίο και αποδεικνύεται τελικά κόλαφος σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Και τώρα πλέον είναι αργά για το οτιδήποτε… Κυρίως για δάκρυα.

ΚΑΤΟΧΗ ΧΏΡΩΝ ΝΑΤΟ ! ΓΙΑ ΤΙ ΑΝΕΞΑΡΗΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΙΛΑΝΕ; ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΝΤ ΚΤΛ! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟΙ! ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ! ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΙ! ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΕΞΥΠΝΟΙ" ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ; ΠΟΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ; ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ?ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΕΥΡΩΠΗ! Η ΚΑΤΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1945, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΤΕ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ!!!!Χίτλερ : Ήμουν η τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης!

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

η λογικη λεει ότι το νατο να παει στα παραλια της τουρκιας και από εκει να κανει εποπτεια των λαθρο και λυσαμε το πρόβλημα,οταν μπουν στα πλεουμενα είναι αργα, μετα τι θα κανουν οι νατοικοι,πλακα μας κανουν,τι πανε και διαπραγματευοντε:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications