Το Δημοτικό Συμβούλιο του Φοίνιξ (Αριζόνα) θα ανοίξει εργασίες με επίκληση στον Σατανά
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Φοίνιξ (Αριζόνα) θα ανοίξει εργασίες με επίκληση στον Σατανά

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Φοίνιξ στην Αριζόνα, πριν από κάθε συνεδρίαση της ολομέλειάς του, δέχεται και μια αντιπροσωπεία από τις θρησκείες της πόλης να πει μια προσευχή ή μια επίκληση.

Για την συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να επιτρέψει σε μια ομάδα σατανιστών της πόλης να πουν εκείνοι την εναρκτήρια (σατανιστική) προσευχή, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στην τοπική κοινωνία, δηλαδή εάν πρόκειται περί ζητήματος σεβασμού της «θρησκευτικής ελευθερίας» ή εάν έχουν να κάνουν με μια «προκλητική ανοησία».

Τα μέλη του Ναού του Σατανά, Μισέλ Σορτ (Michelle Shortt) και Στου Ντε Χάαν (Stu de Haan) αναμένεται να ψάλουν την επίκληση πριν την έναρξη της ολομέλειας της 17ης Φεβρουαρίου. Η σατανιστική ομάδα είχε καταθέσει το σχετικό αίτημά της από τον Δεκέμβριο του 2015.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να επιτρέψει στους σατανιστές να προσευχηθούν.Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου του Φοίνιξ, Μπραντ Χολμ (Brad Holm), σε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Πέμπτης, υπερασπίστηκε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πάντα τελεί μια σύντομη προσευχή πριν την έναρξη των εργασιών του και μέχρι σήμερα έχουν πει την προσευχή τους χριστιανοί, ιουδαίοι, μουσουλμάνοι και σιχ.

Ο Μπραντ Χολμ εξήγησε ότι σύμφωνα με την οδηγία του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, «η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να επιβάλλει το θρησκευτικό περιεχόμενο της προσευχής και η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξαιρέσει μια ομολογία πίστεως ή μια θρησκεία από το να προσευχηθεί υπό αυτές τις συνθήκες».

Ο δημοτικός σύμβουλος Τζιμ Γουόρινγκ (Jim Waring) θεωρεί από την πλευρά του ότι η Δημοτική Αρχή έπρεπε να πει «όχι» στους σατανιστές και να τους άφηνε να βρουν το «δίκιο» τους στα δικαστήρια. Ο ίδιος επίσης θεωρεί ότι πρόκειται περί απόφασης που προσβάλλει τους πολίτες του Φοίνιξ αλλά και ότι θα βάλει τέλος στην κοινή προσευχή όπως γινόταν μέχρι σήμερα. «Εγώ προσωπικά, το πιθανότερο είναι ότι θα αποχωρήσω», δήλωσε.

Ο σατανιστής Ντε Χάαν, είπε ότι ζήτησε να εμφανιστούν στο Συμβούλιο ώστε να εξασφαλιστεί ότι και οι μειονοτικές φωνές θα ακούγονται. Ο ίδιος έσπευσε να εξηγήσει ότι η ομάδα τους δεν πιστεύει σε έναν «κυριολεκτικό Σατανά» αλλά ότι βλέπουν τον βιβλικό Σατανά ως μια «μεταφορά της επανάστασης ενάντια στην τυραννία».

«Είμαστε πολίτες αυτής της κυβέρνησης και θέλουμε οι φωνές μας να ακούγονται», είπε ο Ντε Χάαν.
Αν και δεν θέλησε να αποκαλύψει τα λόγια της προσευχής, ο Ντε Χάαν διαβεβαίωσε ότι δεν θα ειπωθεί τίποτα προσβλητικό.
Βεβαίως οι δημοτικοί σύμβουλοι παραμένουν διχασμένοι. Ο Σαλ ΝτιΤσίτσιο (Sal DiCiccio) έγραψε στο Twitter ότι πρόκειται για μια «ακόμη ηλίθια ιδέα της δημοτικής αρχής…», ενώ ο δήμαρχος Γκρεγκ Στάντον (Greg Stanton) υπερασπίστηκε την απόφασής του επικαλούμενος το Σύνταγμα που απαιτεί «ίση μεταχείριση υπό τον νόμο», ακόμα κι αν διαφωνεί με το μήνυμα της ομάδας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications