Σπείρα εμβόλιζε αυτοκίνητα στην Αττική και έκλεβε οδηγούς
Σπείρα εμβόλιζε αυτοκίνητα στην Αττική και έκλεβε οδηγούς

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, με τη μέθοδο εμβολισμού οχημάτων ή ανάσχεσης της πορείας τους, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρωινές ώρες της 11ης Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά Νέας Ζωής Ασπροπύργου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων για τον εντοπισμό των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και διενέργεια κατ’ οίκον ερευνών, παρουσία δικαστικών λειτουργών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 18, 19, 25 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον συνεργοί τους. Συνελήφθησαν επιπλέον ένας άντρας για παράνομη οπλοκατοχή και ένας άλλος ανήλικος διωκόμενος με ένταλμα για ληστείες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα καθ’ έξη και κατά συναυτουργία.

Σε έρευνες που ενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και πλήθος από ρόπαλα, τσεκούρια, βαριοπούλες καθώς και 10 ναρκωτικά χάπια.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά από πολυήμερες έρευνες για υποθέσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, πιστοποίησε τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και εξακρίβωσε την ταυτότητα των μελών της.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες, για περισσότερο από ένα εξάμηνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, διέπρατταν ληστείες με τη μέθοδο της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος (εμβολισμός) ή παρεμπόδισης της πορείας των οχημάτων, όπου κατά την αποβίβαση των οδηγών, με χρήση σωματικής βίας και ξύλινων ροπάλων τους επιτίθεντο και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τους εμβολισμούς, τα αφαιρούσαν κατά κανόνα βραδινές ώρες από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα, καθώς δύο τουλάχιστον μέλη αφαιρούσαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τους εμβολισμούς, ένας διέπραττε τους εμβολισμούς και όλα τα μέλη από κοινού, μετά την αποβίβαση του παθόντα οδηγού, τους επιτίθονταν και τους λήστευαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 16 υποθέσεις ληστειών και δύο κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications