Το Ρώσικο Υπουργείο Άμυνας απείλησε ανοιχτά με κατάρριψη τα τουρκικά μαχητικά. video
Το Ρώσικο Υπουργείο Άμυνας απείλησε ανοιχτά με κατάρριψη τα τουρκικά μαχητικά

«Η Τουρκική αεροπορία σε περίπτωση που επιχειρήσει στη Συρία θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας σχετικά με την ασφάλεια πτήσεων» προειδοποίησε ο υφυπουργός Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ.

Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, δήλωσε πως η Τουρκία που εμπλέκεται με το Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αρνήθηκε να δεχτεί τους όρους της συμφωνίας που έχει υπογραφεί προκειμένου να αποφευχθούν «ατυχήματα» αεροπορικά στη Συρία μεταξύ των ρωσικών πολεμικών και των δυτικών αεροσκαφών.

Η Ρωσία, επισήμανε ο Αντόνοφ, προσέφερε στις ΗΠΑ και τους συμμάχους την πιθανότητα μια ευρείας συνεργασίας ενάντια στην τρομοκρατία στη Συρία.

«Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση μας ισχυριζόμενες πως η Ρωσία είχε διαφορετικά κίνητρα και περιοριστήκαμε να υπογράψουμε τη συμφωνία για την ασφάλεια πτήσεων που καλύπτει μόνο την πιθανότητα να συμβούν ατυχήματα στον αέρα…» δήλωσε ο Αντόνοφ.

Ο Ρώσος υφυπουργός υπενθύμισε πως η Ρωσία έχει αναπτύξει αντιαεροπορικούς πυραύλους στη Συρία ως απάντηση στην «προδοσία» της τουρκικής αεροπορίας με την κατάρριψη του ρωσικού Su – 24 στις 24 του περασμένου Νοεμβρίου, στον εναέριο χώρο της Συρίας. «Η αντιαεροπορική άμυνα μας επιτρέπει να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απειλή προς τα ρωσικά αεροσκάφη που εκτελούν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και να πάρουμε όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις που θα εγγυηθούν την ασφάλεια των πτήσεων μας» κατέληξε…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications