Η Ρωσία συνεχίζει την στρατιωτική μεταρρύθμιση με στόχο τη βελτίωση της ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων.
Η Ρωσία συνεχίζει την στρατιωτική μεταρρύθμιση με στόχο τη βελτίωση της ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη βελτίωση των μαχητικών ικανοτήτων των στρατιωτών και των μεθόδων ηγεσίας στρατευμάτων . Όπως σημειώνεται από δυτικούς εμπειρογνώμονες οι ρωσικές επιχειρήσεις στην Συρία δείχνουν πολύ πιο ισχυρές από ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι.

Ύστερα από ξαφνικό έλεγχο σήμερα στην Κριμαία δοκιμάστηκε η ετοιμότητα της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας και του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όχι μόνο κατάφερε να πραγματοποιήσει επιτυχή εκσυγχρονισμό του ρωσικού στρατού, αλλά και να εκπλήξει τη Δύση για τις ικανότητες των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Ο Ναυτικός Στόλος της Ρωσίας ανακοίνωσε την ενίσχυση της εκπαίδευσης του προσωπικού των πλοίων και υποβρυχίων της νέας γενιάς. Επίσης στρατιώτες της Νότιας Στρατιωτική περιφέρειας δοκιμάζονται τακτικά όπως προείπαμε για την ετοιμότητα τους με σκοπο της εξάλειψη των τρομοκρατών στο Νταγκεστάν.

Όπως σημειώνεται από τοΥπουργείο Εθνικής Άμυνας, η κορωνίδα της μαχητικής εκπαίδευσης είναι ελιγμοί μεγάλης κλίμακας, οι οποίες χρησιμοποιούνται για δεκάδες χιλιάδες κομμάτια του εξοπλισμού. Έτσι ελέγχεται όχι μόνο τη δυνατότητα του συστήματος διαχείρισης των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ασκούνται και σύγχρονες μορφές μάχης στρατιωτικών μονάδων.

Μέσα στο 2015 στη Ρωσία διεξήχθησαν επιτόπιοι έλεγχοι ετοιμότητας μάχης όλων των στρατιωτικών περιοχών, των αεροπορικών δυνάμεων, και γενικά μεγάλων στρατιωτικών μεταφορών. Συνολικά στην άσκηση συμμετείχαν περισσότεροι από 150 χιλιάδες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications