«Πρέπει κάποιος να είναι τυφλός για να μην καταλαβαίνει ότι η Ρωσία υπερασπίζεται την Ευρώπη στη Συρία»
«Πρέπει κάποιος να είναι τυφλός για να μην καταλαβαίνει ότι η Ρωσία υπερασπίζεται την Ευρώπη στη Συρία»

Η απειλή για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή δεν προέρχεται από τη Ρωσία, αλλά και από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, λέει ο Γάλλος εμπειρογνώμονας για θέματα Μέσης Ανατολής Roland Lombardi.

Η Άγκυρα, ειδικότερα, έχει πολλά να χάσει, και στην απόγνωσή της θα μπορούσε να προσπαθήσει να τραβήξει το ΝΑΤΟ σε μια απερίσκεπτη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της Ρωσίας, προειδοποιεί ο αναλυτής. Στη συνέντευξη με το Atlantico, ιστοσελίδα ειδήσεων της Γαλλίας, ο Lombardi, ανεξάρτητος σύμβουλος και αναλυτής που ειδικεύεται στη Μέση Ανατολή, πρότεινε ότι οι στόχοι της Μόσχας στη Συρία δεν αποτελούν απειλή για τη Δύση, αλλά, αντίθετα, είναι η προστασία των ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Η ρωσική αεροπορική δύναμη στη Συρία, κατά την άποψη του αναλυτή, έχει τρεις στόχους: α) να δούμε τη Ρωσία να γίνεται μια περιφερειακή ή ακόμη και παγκόσμια δύναμη μέσα από μια επιτυχημένη επίδειξη της ικανότητάς της να επιλύσει τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή β) να υποστηρίξει τη συριακή κυβέρνηση , έτσι ώστε να γίνει τελικά εκ των πραγμάτων το μόνο προπύργιο κατά της Αλ-Κάιντα και του ισλαμικού κράτους ,και γ) για την καταπολέμηση του ριζοσπαστικού ισλαμισμού, ο οποίος αποτελεί απειλή όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για τη Ρωσία όπως και για 20 εκατομμύρια που αποτελούν την ισχυρή μουσουλμανική κοινότητα της.

«Ποιος από αυτούς τους στόχους είναι μια απειλή για τη Δύση;» Είπε ο Lombardi χωρίς περιστροφές. «Κάποιος πρέπει να είναι είτε τυφλός είτε εντελώς ηλίθιος για να μην παρατηρήσει ότι, όταν η Ρωσία υπερασπίζεται τα συμφέροντά της στη Μέση Ανατολή, ταυτόχρονα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ευρώπης, και ιδιαίτερα εκείνες της Γαλλίας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications