Η οργή των Ελλήνων αγροτών… κέρδισε στην Αθήνα, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ
Η οργή των Ελλήνων αγροτών… κέρδισε στην Αθήνα, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Οι διαμαρτυρίες ενάντια στις κοινωνικές περικοπές γίνονται βίαιες. Η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο», γράφει το Spiegel – Από τις ΗΠΑ ως την Αίγυπτο και την Αυστραλία «ταξιδεύουν» οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας

Η οργή των Ελλήνων αγροτών… κέρδισε στην Αθήνα, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. Η κατάληψη της Αθήνας από τους αγρότες θα διαρκέσει δύο ημέρες, αναφέρουν δημοσιεύματα επισημαίνοντας ότι, οι αγρότες από την Κρήτη έχουν έρθει με την γκλίτσα στο χέρι για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση για το φορολογικό.

Στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να επισημαίνει πως η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς οι αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν γίνει βίαιες.

«Aγρότη, πολέμα. Σου πίνουνε το αίμα», είναι το σύνθημα των Ελλήνων αγροτών που έχουν ξεχυθεί στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ενάντια στη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.Το δημοσίευμα προσθέτει: «Τρακτέρ μπλοκάρουν τους δρόμους, οι αγρότες κυνηγούν τους αστυνομικούς με την γκλίτσα, οι διαμαρτυρίες ενάντια στις κοινωνικές περικοπές γίνονται βίαιες. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο».

«H οργή των Ελλήνων αγροτών κέρδισε στην Αθήνα», γράφει στην ιστοσελίδα του το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο «7sur7».Αγρότες από την Κρήτη προσπάθησαν σήμερα να καταλάβουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην φορολογική μεταρρύθμιση, αναφέρει το δημοσίευμα.Η αστυνομία δέχθηκε πέτρες, ντομάτες και σάπια τρόφιμα. Η κατάληψη της πρωτεύουσας θα διαρκέσει δύο ημέρες, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, επισημαίνει το βελγικό δίκτυο.

Το κείμενο επισημαίνει πως σήμερα οι αγρότες με λεωφορεία και τρακτέρ από τα βόρεια και τα νότια της χώρας έφτασαν στην Αθήνα για την μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Παρασκευής.Το αραβικό δίκτυο Ahram από την άλλη, με φωτογραφία που απεικονίζει τους αγρότες να κρατούν γκλίτσες και να επιτίθενται σε διμοιρία των αστυνομικών, γράφει για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Όσο για την αυστραλιανή ενημερωτική ιστοσελίδα News.com.au σε δημοσίευμά της γράφει για «οργισμένους αγρότες που συγκρούονται με την αστυνομία στην Αθήνα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications