H Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, για να προστατεύσει τα στρατεύματά της στη Συρία !!

Ο κίνδυνος ότι ο πολύπλευρoς Συριακός πολέμος θα μπορούσε να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο αναφέρει ο Robert Parry σε άρθρο του στο consortiumnews .

O αξιόπιστος Αμερικανός δημοσιογράφος που χαίρει εκτίμησης απ όλους Robert Parry συνεχίζει γράφοντας,« Όταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους την Τρίτη, αυτό που έπρεπε να ζητηθεί ήταν αν είχε απαγορεύσει στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία να εισβάλει στη Συρία, επειδή σε αυτό το ερώτημα θα μπορούσε να εξαρτηθεί από το αν το άσχημο συριακό εμφύλιο πόλεμο θα μπορούσε να ανάψει το φιτίλι σε έναν Γ 'Παγκόσμιο Πόλεμο και, ενδεχομένως, και σε μια πυρηνική αναμέτρηση.»

Μια πηγή κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μου είπε ότι οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, για να προστατεύσει τα στρατεύματά της από μια Τούρκο-Σαουδική επίθεση. Δεδομένου ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, οποιαδήποτε τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε γρήγορα να κλιμακωθεί σε μια πυρηνική σύγκρουση πλήρους κλίμακας.

Δεδομένου τη μεγαλομανία και την ψυχική αστάθεια του Ερντογάν και την επιθετικότητα και τνη απειρία του Σαουδάραβα πρίγκιπα Mohammad bin Salman (υπουργός άμυνας και ο γιος του βασιλιά Salman), το μόνο πρόσωπο που κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να σταματήσει μια Τουρκο-Σαουδική εισβολή είναι ο Πρόεδρος Ομπάμα.Αλλά μου έχουν πει ότι υπήρξε απρόθυμος και κατηγορηματικά απαγορεύσε μια τέτοια παρέμβαση, αν και προσπάθησε να ηρεμήσει τον Ερντογάν και του κατέστησε σαφές ότι ο στρατός των ΗΠΑ δεν θα ενταχθεί σε μια τυχον εισβολή.

Η Τουρκία θεωρεί τους κούρδους μαχητές, του YPG τρομοκράτες, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ να τους βλέπει ως πολύτιμους σύμμαχους στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους ISIL, ένα υποπροϊόν της Αλ Κάιντα που ελέγχει μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ.

Το δίλημμα του Ομπάμα
Έτσι, το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο Ομπάμα είναι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ενταχθούν με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία σε μια εισβολή στη Συρίας για να σώσει την Αλ Κάιντα. χωρις να είναι σίγουρος πως η Αλ Κάιντα. θα συνεχίσει να ελέγχετε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το έργο θα πρέπει να διατυπωθεί με αρκετά λόγια για τον «ανθρωπισμό» και την ανάγκη διατήρησης της "αξιοπιστίας".των ΗΠΑ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications