Τζιχαντιστές πέτυχαν με αντιαρματικό ρωσικό ελικόπτερο που έψαχνε πιλότους (βίντεο)
Τζιχαντιστές πέτυχαν με αντιαρματικό ρωσικό ελικόπτερο που έψαχνε πιλότους (βίντεο)

Σε επιβεβαίωση των πληροφοριών που νωρίτερα είχε μεταδόσει το tribune για πλήγμα σε ρωσικό ελικόπτερο που αναζητούσε τους πιλότους του Sukhoi που κατερρίφθη από την Τουρκία προχωρά το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, Σύροι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές, στρατιώτες δηλαδή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού FSA, έβαλαν με αντιαρματικό πύραυλο Tow εναντίον ρωσικού ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των δύο Ρώσων πιλότων του Sukhoi που κατέρριψε η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία.

Το ελικόπτερο σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Reuters υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση σε κοντινή περιοχή στη Λαττάκεια, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ.

Την ίδια ώρα ωστόσο βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter από τον δημοσιογράφο του BBC, Riam Dalati, δείχνει Σύρο «μετριοπαθή» τζιχαντιστή του FSA να βάλει με αντιαρματικό πύραυλο TOW εναντίον ελικοπτέρου και να το διαλύει.Το κατά πόσο το ελικόπτερο του ρωσικού στρατού όντως προσγειώθηκε ή καταρρίφθηκε δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες.

Την ίδια ώρα πηγές από τη Λαττάκεια κάνουν λόγο για κατάρριψη του ελικοπτέρου.

Εδώ βλέπετε βίντεο από τη στιγμή που δύο ελικόπτερα στην περιοχή της Λαττάκειας πραγματοποιούν πτήσεις ώστε να εντοπίσουν τους δύο πιλότους.Το βίντεο έχει τραβηχτεί από «μετριοπαθή» τζιχαντιστή της λεγεώνας των Τουρμένων που δρουν στην περιοχή, ο οποίος ακούγεται να φωνάζει «Αλλάχ Άκμπαρ».Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται σε λογαριασμούς τζιχαντιστών, οι οποίοι ζητοκραυγάζουν, ένα από τα δύο αυτά ελικόπτερα είναι που πέτυχαν με τον αντιαρματικό πύραυλο Tow.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications