Η Ρωσία θα εμποδίσει την τουρκο-αμερικανική χερσαία εισβολή στην Συρία ;
Η Ρωσία θα εμποδίσει την τουρκο-αμερικανική χερσαία εισβολή στην Συρία ;

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θεωρεί ως « Εχθρική Πράξη» την ενέργεια της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί ΕΠΙΣΗΜΑ ότι η πράξη της Τουρκίας στην Συρία, από την οποία καταρρίφθηκε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Su-24, ως « εχθρική πράξη» με ότι αυτό συνεπάγεται για την διεθνή διπλωματία , ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι μια άκρως εχθρική πράξη», αναφέρει επί λέξη η ανακοίνωση .

Το ίδιο θεωρούμε ότι θα αξιολογήσει και θα «πράξει» η Ρωσία και σε ενδεχόμενη τουρκο-αμερικανική χερσαία εισβολή στην Συρία , και ως τέτοια ακριβώς θα την αντιμετωπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες. Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις τόσο στην Συρία όσο και στην Ρωσία ευρίσκονται σε «αυξημένη επιφυλακή».

Υπενθυμίζεται από την ιστοσελίδα μας ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν ανακοινώσει εδώ και μερικές ημέρες την διεξαγωγή χερσαίας επιχείρησης, με σκοπό τη διατήρηση του ελέγχου σε έκταση 98 χιλιομέτρων των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, μεταξύ των περιοχών Jarabulus και Afrin, εντός ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.

Η περιοχή αυτή συμπίπτει με τον πρωτογενή διάδρομο μέσω του οποίου οι ακραίοι ισλαμιστές, συμπεριλαμβανομένων του ISIS και της al-Nusra προμηθεύονται όπλα και μαχητές, μαζί με τους Τουρκμένους.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, στην αμερικανική νατοϊκή βάση του Ιντζιρλίκ παρατηρείται τελευταία μεγάλος οργασμός κινητοποιήσεων, ενώ καταφθάνουν συνεχώς αμερικανικά αεροσκάφη F-35, και παράλληλα ενισχύεται συνεχώς το αμερικανικό «ειδικό» στρατιωτικό προσωπικό της βάσης.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός και συριακός στρατός έχουν σχεδόν «σφραγίσει» τον διάδρομο αυτόν με μηχανοκίνητες δυνάμεις, με σκοπό να απαγορεύσουν την είσοδο στον «οποιοσδήποτε». Σύμφωνα με πολλούς γεωπολιτικούς αναλυτές, οι εξελίξεις που θα λάβουν χώρα θα αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη .

Με την σειρά του το ΝΑΤΟ θα σπεύδει να εφαρμόσει μια μερική κατάληψη της Συρίας με μια περιορισμένης έκτασης στρατιωτική επιχείρηση λίαν συντόμως .Η Ρωσία όμως θα θεωρήσει οποιαδήποτε τέτοιου τύπου ενέργεια ως «εχθρική εισβολή» και έτσι θα την αντιμετωπίσει. σύμφωνα με πηγές στο ρωσικό επιτελείο.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία θα επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία από την συριακή πλευρά, αντί από το εσωτερικό της ίδιας τουρκικής επικράτειας, αποκαλύπτει σαφέστατα την πραγματική φύση αυτής της επικίνδυνα εξελισσόμενης διαμάχης, απενεργοποιώντας ταυτόχρονα μια de facto στρατιωτική εισβολή στην Συρία από το ΝΑΤΟ.

Τονίζεται ότι όλοι οι επιτιθέμενοι ισλαμιστές τρομοκράτες του Παρισιού, πέρασαν από την Τουρκία στην πορεία τους προς την εκπαίδευση και στο πόλεμο στην Συρία , και στην συνέχεια, μέσω πάλι μέσω Τουρκίας πέρασαν στο δρόμο τους για πίσω στην Ευρώπη. Τόνοι όπλων και εκατοντάδες μαχητές αποστέλλονται κρυφά στην Συρία από τις ΗΠΑ, από τους Λίβυους τρομοκράτες στην Βεγγάζης , δια μέσου των τουρκικών λιμένων , προφανώς εν γνώση και με την συνεργασία της τουρκικής κυβέρνησης.

Κατά τον ίδιο τρόπο η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλες χώρες του Κόλπου στηρίζουν και χρηματοδοτούν την τρομοκρατία σε Συρία και Ιράκ από την αρχή του Συριακού πολέμου.

Ωστόσο, σε κανένα από αυτά τα κράτη δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις για τις παράνομες δραστηριότητές τους. Αντ “αυτού, οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις σύναψαν προσοδοφόρες αμυντικές συμφωνίες με τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με τον γεωπολιτικό αναλυτή A.Cartalucci, οι δυτικές κυβερνήσεις είναι «σαφώς υπεύθυνες» για την άνοδο του ισλαμικού κράτους. Η διαβόητη ισλαμική ομάδα έχει αναδειχθεί όχι μόνο λόγω της αδράνειας της Δύσης αλλά και από εσκεμμένες προσπάθειες χωρών του δυτικού πολιτικού κατεστημένου.

Το παιχνίδι του παραλόγου ανάμεσα στο τρίγωνο Τουρκία –Δύση-τρομοκράτες τελείωσε. Αυτό που ετοιμάζεται να λάβει χώρα το λένε πόλεμο και μάλιστα «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications