Φρίκη! Τζιχαντιστές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου την καλλονή – δόλωμα του ISIS
Φρίκη! Τζιχαντιστές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου την καλλονή – δόλωμα του ISIS

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της 17χρονης καλλονής Samra Kesinovic δεν πέρασε απαρατήρητη ανάμεσα στους τζιχαντιστές. Φρόντισαν να εκμεταλλευτούν την εμφάνιση του νέου τότε μέλους τους ως δόλωμα για να στρατολογήσουν ακόμα περισσότερους μαχητές στις τάξεις τους. Το τέλος όμως για την έφηβη που ταξίδεψε στη Συρία με την κολλητή της Sabina Selimovic ήταν τραγικό.

Λίγο καιρό μετά την άφιξή τους στη Συρία, τον Απρίλιο του 2014, οι δύο κοπέλες προσπάθησαν να διαφύγουν από το προπύργιο του ISIS στη Raqqa. Ενώ αρχικά φερόταν η Samra να πέθανε στις συγκρούσεις, αρκετές αυστριακές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου όταν έγινε αντιληπτή να προσπαθεί να ξεφύγει. Οι επίσημες κυβερνητικές πηγές αρνούνται να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.

Η τοπική εφημερίδα The Local επικαλείται τη μαρτυρία μιας γυναίκας που έζησε με τη Samra και τη Sabina στη Raqqa. Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει. Η Samra όμως δεν είχε την ίδια τύχη. Το τέλος της ήταν τραγικό. Αξιωματούχος του ΟΗΕ είχε δηλώσει πως η έφηβη που είχε φύγει από το σπίτι της στη Βιέννη για να πολεμήσει στη Συρία είχε πεθάνει στις συγκρούσεις.

Οι δύο έφηβες είχαν ταξιδέψει αρχικά στην Άγκυρα και στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη τους. Εμφανίζονταν όμως στα social media να κρατούν καλάσνικοφ και να περιβάλλονται από ένοπλους άντρες. Φωτογραφίες που, σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές, χρησιμοποιούνταν ως δόλωμα για τη στρατολόγηση νέων κοριτσιών.

Τόσο η Samra όσο και η Sabina παντρεύτηκαν μαχητές του ISIS αμέσως μετά την άφιξή τους στη Συρία. Τα δύο ζευγάρια αρχικά έμεναν στον ίδιο χώρο, αλλά μετά η 15χρονη μετακόμισε σε διαφορετικό διαμέρισμα. Μιλώντας μέσω μηνυμάτων στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, η Sabina διέψευσε τους ισχυρισμούς πως ήταν έγκυος και επέμεινε ότι απολαμβάνει τη ζωή στη Συρία, όπου ένιωθε ελεύθερη να ασκεί τη θρησκεία της με έναν τρόπο που δεν μπορούσε στην Αυστρία.

Το περιοδικό κατάφερε να επικοινωνήσει με την ανήλικη μόνο μετά από άδεια που έδωσε ο σύζυγός της που βρισκόταν στο δωμάτιο ενώ έστελνε με μηνύματα τις απαντήσεις της.

Υπεύθυνος για τη ριζοσπαστικοποίηση των δύο εφήβων φέρεται να ήταν ο Mirsad O., ιεροκήρυκας από τη Βοσνία που ζει στην Αυστρία. Οι αρχές υποστηρίζουν πως τους έκανε πλύση εγκεφάλου για να γίνουν μέλη των τζιχαντιστών. Τον συνέλαβαν τον Νοέμβριο για τον ρόλο του στη χρηματοδότηση του δικτύου του ISIS.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications