ΣΥΡΙΑ:ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΙΛΟΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
ΣΥΡΙΑ:ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΙΛΟΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του ρώσου πιλότου από τουw Ρώσους καταδρομείς με την χρήση ελικοπτέρων Mil Mi-17V5.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, η αναζήτηση για τον Ρώσο πιλότο διήρκεσε περίπου έξι ώρες με τη συμμετοχή δυνάμεων των Spetsnaz και του Συριακού Στρατού με ελικόπτερα και μαχητικά να πετούν πάνω από το σημείο της συντριβής για κάλυψη και υποστήριξη απέναντι στους τζιχαντιστές και στους Τουρκμένους. Δύο ώρες μετά τον εντοπισμό του οδηγήθηκε στην αεροπορική βάση Hmeymim στη Λαττάκεια

“Ζωντανός είναι ο δεύτερος πιλότος του ρωσικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε χθες”, δήλωσε συγκινημένος ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας.
Ο Σεργκέι Σοϊγκου, μάλιστα, είπε πως υπήρξε επιχείρηση διάσωσης αργά χθες το βράδυ από τις ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις, που στέφθηκε με επιτυχία. «Η επιχείρηση ήταν επιτυχής. Ο πιλότος βρίσκεται ήδη στη βάση μας στη Συρία. Είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση, καθώς τα κατάφεραν υπό δύσκολες συνθήκες και με μεγάλο ρίσκο μέσα στη νύχτα. Εχω ήδη ενημερώσει τον Ρώσο Πρόεδρο για την επιτυχία της επιχείρησης. Μου ζήτησε να μεταβιβάσω τις προσωπικές του ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν σε αυτή την αποστολή».

Οι δύο πιλότοι του ρωσικού Su-24 είχαν εγκαταλείψει το αεροσκάφος με αλεξίπτωτα όταν αυτό καταρρίφθηκε απόι τα τουρκικά F-16. Ήδη από την Τρίτη οι Τουρκμένοι αντάρτες στη Λαττάκεια, όπου κατέπεσε το μαχητικό, είχαν ισχυριστεί ότι σκότωσαν πριν καν προσγειωθεί τον έναν από τους δύο και μάλιστα είχαν δώσει στη δημοσιότητα ένα πολύ σκληρό βίντεο, όπου πανηγύριζαν κι ευχαριστούσαν τον Αλλάχ για το θάνατό του.

Σήμερα έγινε γνωστό πώς ο Ρώσος πιλότος δεν σκοτώθηκε από τζιχαντιστές αλλά από “Γκρίζους Λύκους” που έχουν σπεύσει στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας προκειμένου να ενισχύσουν τους Τουρκμένους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications