ΧΑΛΑΣΜΟΣ -Καταιγίδα στην Αττική – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες,Χιονίζει στην Ήπειρο
ΧΑΛΑΣΜΟΣ -Καταιγίδα στην Αττική – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Eπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Ήπειρο

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει πολλές περιοχές της Ελλάδας ενώ βρέχει καταρρακτωδώς και στην Αττική. Από χθες η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις καταρρακτώδεις βροχές αλλά και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Χιονίζει στην Ήπειρο
Χιονίζει από τα ξημερώματα στα ορεινά της Ηπείρου, σε περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1400 μέτρων. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Προφήτη Ηλία στο Μέτσοβο, αυτή την ώρα πέφτει πυκνό χιόνι, ενώ στις πίστες του Ανήλιου φτάνει τα 10 εκατοστά. Προβλήματα στο ορεινό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο δεν παρατηρούνται, ωστόσο η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο, βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς από την νύχτα αναμένεται να χιονίσει σε κατοικημένες περιοχές, στα χωριά που βρίσκονται από 1.000 έως 1.200 μετρά υψόμετρο. Η Ήπειρος τα τελευταία εικοσιτετράωρα πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες. Αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων, έχουν πλημμυρίσει ενώ πριν τον κόμβο της Εγνατίας έχει κλείσει ο παράπλευρος δρόμος, γιατί έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Δεν φεύγουν τα δελφίνια
Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ενίσχυσης των νότιων ανέμων που φθάνουν κατά τόπους σε πολλές θαλάσσιες περιοχές τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα, ενώ απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Λαυρίου. Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου. Στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ – Μάθε πως μπορείς να πληρώνεις απο 50% έως 75% λιγότερο για τον λογαριασμό της ΔΕΗ!!!

Αναλυτικά η πρόγνωση
Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα έχουμε σήμερα όλη την ημέρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα 1.400 μέτρα και πάνω στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και την Δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχει βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 1400 μέτρα. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία: έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1400 μέτρα) της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχει βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμεν αθα εξασθενήσουν στα βόρεια το βράδυ. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχει βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και τα Δωδεκάνησα θα έχει βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Αττική θα βρέχει όλη την ημέρα και οι καταιγίδες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη: βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 15 βαθμούς κελσίου. Και αύριο Σάββατο θα έχει βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Θα χιονίσει στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1300 μέτρα) της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Νότιοι άνεμοι 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications