ΑΣΤΡΑΨΕ και ο Μεντβέντεφ: Προστάτιδα της ISIL η Τουρκία - Κάνει μπίζνες με τους τζιχαντιστές - Τι μελετάμε για αντίποινα
ΑΣΤΡΑΨΕ και ο Μεντβέντεφ: Προστάτιδα της ISIL η Τουρκία - Κάνει μπίζνες με τους τζιχαντιστές - Τι μελετάμε για αντίποινα

Μερικοί Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν «άμεσο οικονομικό συμφέρον» στο εμπόριο πετρελαίου με την τρομοκρατική οργάνωση "Ισλαμικό Κράτος" δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναλύοντας τα πιθανά ρωσικά αντίποινα απέναντι στην κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού και την άγρια δολοφονία ενός πιλότου στο έδαφος:

«Οι ενέργειες της Τουρκίας συνιστούν εκ των πραγμάτων προστασία της ISL. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που έχουμε για άμεσο οικονομικό συμφέρον κάποιων Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με την προμήθεια προϊόντων πετρελαίου από εγκαταστάσεις που ελέγχουν οι τρομοκράτες.

Οι αλόγιστες και εγκληματικές ενέργειες των τουρκικών αρχών ... έχουν προκαλέσει μια επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από κανένα ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των κρατικών συνόρων.»

Σύμφωνα με το ρώσο πρωθυπουργό, η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης πολλών σημαντικών έργων με την Τουρκία και αποκλεισμό των τουρκικών εταιρειών από τη ρωσική αγορά.

Η Ρωσία έχει ήδη συστήσει στους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία με αποτέλεσμα σε αρκετές τουριστικούς πράκτορες να ακυρώνονται εκδρομές προς την Τουρκία.

Στρατής Μαζίδης freepen.gr

Post A Comment:

1 comment

lprolirisείπε...

Προστάτις ρε παιδιά, τι προστάτιδα! Αγράμματοι!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications