ΘΑΥΜΑ !!!! Ιερώνυμος: Οι εχθροί μας βρίσκονται εντός των τειχών, είπε κατι σωστό ο ρασοφόρος δυναστής της λογικής!
ΘΑΥΜΑ !!!! Ιερώνυμος: Οι εχθροί μας βρίσκονται εντός των τειχών, είπε κατι σωστό, δεν ακούς τέτοια απο τους κλέφτες της λογικής!

Στην εχθρική συμπεριφορά των Ευρωπαίων, αλλά και κάποιων πολιτικών, αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος,μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας και απηύθυνε έκκληση προς όλο τον πολιτικό κόσμο για την ειλικρινή του συνεργασία.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούνται καθημερινά είναι πολλά και προέτρεψε όλους, όσοι αμφισβητούν το πλέγμα των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους, «να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες και να τα αντιμετωπίσουμε με σταθερότητα».

Όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, ο Μακαριώτος ανέφερε πως «το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακριά. Είναι εντός των τειχών μας. Το βλέπουμε. Το οσφραινόμαστε».
«Φαινόμενα, όπως το πρόσφατο επεισόδιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, φοβάμαι ότι είναι η αιχμή του δόρατος.

Φαίνεται ότι οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή μας οικονομική κατάσταση, στο πλαίσιο της ρυθμίσεως των οικονομικών μας σχέσεων, δεν θα παραλείψουν, αλλά αντιθέτως θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο, την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας αρχίζοντας από τη σχολική μας εκπαίδευση», είπε.

«Εάν υπάρχουν δεσμεύσεις και σχεδιασμοί που αποσκοπούν, όπως ψιθυρίζεται ζωηρά, στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας και μάλιστα στην υποτίμηση της Ιστορίας και των παραδόσεών μας, στο ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής, στην περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνηση τού από αιώνες Πολιτισμού μας, της πατρίδος μας, των οσίων και ιερών μας, αν όλα αυτά είναι μέσα στα προαπαιτούμενα, τότε η Ιεραρχία, ο κλήρος, ο ευσεβής και ο πιστός ελληνικός λαός θα γίνουμε ανάχωμα, τείχη, οχυρά», κατέληξε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications