Η «μετάλλαξη» του Facebook σε... Fakebook!
Η «μετάλλαξη» του Facebook σε... Fakebook!

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, πολλοί χρήστες στο Facebook παραδέχονται ότι ωραιοποιούν την ζωή τους στα social media για να φαίνεται πιο συναρπαστική. Το Facebook δηλαδή είναι πολλές φορές Fakebook...

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία, πάνω από το 75% των χρηστών δεν δίστασαν να υποστηρίξουν ότι προβάλλουν την κοινωνική τους ζωή στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης διαφοροποιημένη, έτσι ώστε να κάνει τους άλλους που την βλέπουν να την θαυμάζουν ή ακόμα και να την ζηλεύουν.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την κατασκευάστρια εταιρεία smartphone "ΗΤC", έδειξε επίσης ότι το 6% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έχει δανειστεί εικόνες ή κάποια αντικείμενα από άλλους χρήστες και τα πέρασε ως δικά του για να κάνει τους άλλους να μείνουν με το στόμα ανοιχτό...

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι ανάρτησαν στοιχεία και ωραίες τοποθεσίες στο λογαριασμό τους στο Facebook ή στο Instagram μόνο και μόνο για να κάνουν τους φίλους και συγγενείς τους να ζηλέψουν. Για την ψυχολόγο που ειδικεύεται σε θέματα συμπεριφοράς, Τζο Χέμινγκς, η τάση αυτή δεν θα πρέπει να εκπλήσσει και θα πρέπει να αναζητηθεί στην απήχηση που έχουν τα social media στη ζωή των ανθρώπων.

«Ζούμε σε έναν κόσμο συνεχής επικοινωνίας», επισημαίνει η Βρετανή επιστήμονας και προσθέσει: «Η μόδα και το στιλ ζουν και πεθαίνουν στα περιοδικά. Τώρα, όμως οι άνθρωποι αναζητούν αυθεντικές προτάσεις, καθιστώντας τα social media ισοδύναμα με τα περιοδικά και τις εφημερίδες με εικόνες που μοιραζόμαστε στο λεπτό, τώρα ζητάμε να μάθουμε τι ρούχα φορούν οι φίλοι μας, ή τι αγορές κάνουν οι διασημότητες, και μάλιστα τόσο γρήγορα που να είναι με τις σακούλες στο... χέρι.

Μάλιστα, είναι τέτοια η επιρροή των social media, όπως του Instagram, που το 76% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι, βλέποντας πράγματα στα social media, επηρεάζεται και θέλει να τα αγοράσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι άνδρες έχουν την τάση να επηρεάζονται περισσότερο υιοθετώντας πιο εύκολα τις στιλιστικές συμβουλές που δίνονται μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, HTC, Πέτερ Φρόλαντ, έδωσε την δική του εκδοχή. «Το 2015, καθένας μας είναι φωτογράφος και όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την φωτογραφία για να εκφραστούν αλλά και για να δείξουν στο κόσμο ακριβώς αυτά που τους κάνουν να είναι αυτοί που είναι».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications