ΣΥΡΙΑ-Αλλόφρονες τρέχουν να σωθούν οι ορδές των ηλίθιων τεράτων της cia !
ΣΥΡΙΑ-Αλλόφρονες τρέχουν να σωθούν οι ορδές των ηλίθιων τεράτων  της cia !

ΣΥΡΙΑ-Αλλόφρονες τρέχουν να σωθούν οι ορδές των καταραμένων στην γειτονική Τουρκία.Ο στρατός κατέλαβε και την Τartiyah και ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση πολλών άλλων πόλεων και χωριών

Πριν από λίγο ο συριακός Στρατός κατέλαβε την πόλη της Τartiyah στην βορειοανατολική Συρία μετά την προέλασή του από την πόλη Kafr Dalbeh, βάζοντας "πόδι" μετά από πολύ καιρό στην κρίσιμη για το σφράγισμα των τουρκοσυριακών συνόρων επαρχία Ιντλίμπ. Σύμφωνα με αναφορές εκατοντάδες μαχητές της Jabhat Al-Nusra προσπαθούν να ξεφύγουν την Τουρκία για να μην αιχμαλωτισθούν. Φοβούνται και για τις αντιδράσεις του τοπικού πληθυσμού που τόσα υπέφερε στα χέρια τους.

Σύμφωνα με τις αναφορές του συριακού Στρατού από την πόλη Slunfeh οι κυβερνητικές δυνάμεις διέσπασαν τις γραμμές της “Jabhat Al-Nusra” η οποία είναι το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα (της οργάνωσης που σύμφωνα με το αμερικανικό αφήγημα που αμφισβητεί ο περισσότερος από τον μισό αμερικανικός πληθυσμός έριξε τους Δίδυμους Πύργους το 2001) και ανακατέλαβε την πολύ σημαντική αυτή πόλη με την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας η οποία εθεάθη να επιχειρεί πάνω από τους προελαύνοντες Σύρους στρατιώτες.

Την ίδια στιγμή στα δυτικά της Tartiyah προς την Μεσόγειο Θάλασσα οι συριακές δυνάμεις συνέχισαν την εκκαθάριση της στρατηγικής σημασίας πόλης Salma, αφού η 107η Ταξιαρχία πυροβολικού εκμηδένισε τις δυνάμεις της Αλ Νούσρα τις νότιες συνοικίες της πόλης.

Αναφέρεται η εύρεση δεκάδων σορών μαχητών της Αλ Νούσρα και των "Παράκτιων Ταξιαρχιών" του λεγόμενου "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" μετά από σκληρές μάχες στην πόλη Al-Rabi’yah βόρεια της Λαττάκειας. Από την καταμέτρηση προέκυψαν 34 νεκροί, 3 των οποίων ήταν τελικώς Τούρκοι πολίτες

Η ρωσική Αεροπορία σε απάντηση της επίθεσης κατά της ρωσικής πρεσβείας εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ, χτυπώντας δεκάδες οχυρές θέσεις της Jabhat Al-Nusra και των συμμάχων της Harakat Ahrar Al-Sham και Ansar Al-Sham, τους οποίους όλους μαζί οι ΗΠΑ αποκαλούν "μετριοπαθή αντιπολίτευση"

Βασικός στόχος ήταν η πόλη Jisr Al-Shughour που έχει μετατραπεί σε ισλαμιστικό προπύργιο. Αμέσως μετά τις επιδρομές της ρωσικής Αεροπορίας ακολούθησε επίθεση από ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi 24 σε ένα "σαφάρι" κατά των διασκορπισμένων από τους βομβαρδισμούς τζιχαντιστών οι οποίοι για να γλυτώσουν τις ζωές τους κατέφυγαν στην ασφάλεια τω τουρκικών συνόρων.

Ισλαμιστές μαχητές εντοπίστηκαν από ρωσικούς δορυφόρους να διαφεύγουν από την πόλη Al-Shughour στα τουρκικά σύνορα. Η ρωσική Αεροπορία επιδιώκει τον εκμηδενισμό και του Ιslamic State of Iraq and Al-Sham (ISIS) όπως και της “Jabhat Al-Nusra” κάτι ου ενόχλησε το ουαχαμπιστικό καθεστώς του Ριάντ και αποστέλλει φορτία οπλισμού, όπως 500 αντιαρματικούς πυραύλους TOW στους ισλαμιστές αντάρτες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications