Η Κινέζα «Se@xyCyborg» κατασκεύασε παπούτσια για να κάνει διαδικτυακές επιθέσεις
Η Κινέζα «Se@xyCyborg» κατασκεύασε παπούτσια για να κάνει διαδικτυακές επιθέσεις

Αν και σ@ξι, δεν φοράει γόβα-στιλέτο αλλά πλατφόρμες χάκινγκ. Η Κινέζα χάκερ που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «S@xyCyborg» κατά τις διαδικτυακές της επιθέσεις κατασκεύασε παπούτσια-πλατφόρμες, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να κρύβουν στα τακούνια τον εξοπλισμό για να διεισδύει σε οποιοδήποτε σύστημα.

Οπως εξηγεί, στο εσωτερικό των τακουνιών υπάρχουν «συρτάρια», μέσα στα οποία χωράει ο εξοπλισμός που η χάκερ μπορεί να αφαιρέσει την κατάλληλη στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να βγάλει τα παπούτσια. Το ένα τακούνι περιέχει ασύρματο router με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, που της επιτρέπει να διεισδύσει στο σύστημα WiFi του στόχου της. Το άλλο τακούνι περιέχει φλασάκι μνήμης USB με τα προγράμματα που της χρειάζονται, καλώδιο για το OpenWRT, το οποίο χρησιμοποιεί για να μπαίνει στο σύστημα και μικροσκοπικό πασπαρτού για να ανοίγει κλειδαριές.

«Το να εγκαταστήσω το OpenWRT στο router είναι τόσο απλό όσο και να κάνω αναβάθμιση του προγράμματος οποιουδήποτε router» εξηγεί μιλώντας για την τεχνική που χρησιμοποιεί.

«Αρκεί να κάνω δύο συνδέσεις και να πατήσω ένα κουμπί, τίποτε άλλο» λέει, συμπληρώνοντας ότι στη συνέχεια μπορεί να «τρέχει» πολλά διαφορετικά προγράμματα.

Η τακτική Για ευνόητους λόγους δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομά της. Ωστόσο δεν δίστασε να φωτογραφηθεί προκειμένου να προωθήσει το δημιούργημά της, που το ονόμασε «παπούτσια Γου Γινγκ».

Η χάκερ εξήγησε και άλλη μία παράμετρο της τακτικής της. Οπως τόνισε, η εμφάνισή της δεν είναι τυχαία τόσο αποκαλυπτική. Σκοπός είναι να τραβάει τα βλέμματα για να μην την υποπτεύονται οι άντρες ασφαλείας, όταν μπαίνει στο κτίριο όπου βρίσκεται ο υπολογιστής που θέλει να χακάρει. «Θέλω να αποσπάσω την προσοχή από τον στόχο μου με το σώμα μου, έτσι ώστε να μη δουν τον κίνδυνο που κρύβεται στα πόδια μου» λέει χαρακτηριστικά. Το ίδιο συστήνει και σε όποια άλλη επίδοξη χάκερ θελήσει να χρησιμοποιήσει της πλατφόρμες της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications