Υπνική παράλυση όταν ξυπνάς και δεν μπορείς να κουνηθείς!
Παράλυση ύπνου! όταν ξυπνάς και δεν μπορείς να κουνηθείς!

Έχετε ποτέ ξυπνήσει,και δεν μπορείτε να κινηθείτε;,η έχετε παραλύσει από φόβο;μπορεί να υπάρξουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι ξαφνικά ξυπνούν από τον ύπνο και αισθάνονται σωματικά παράλυτοι.

Συνήθως κάτι που στη φυσική πραγματικότητα τους έχει φοβίσει και η οποία έχει μεταφερθεί αυτό το συναίσθημα που έζησαν εκείνη την στιγμή σε όνειρο από την φυσική πραγματικότητα.

Υπάρχουν πολλές αιτίες, οπως το να ξυπνήσει κάποιος ξαφνικά, όταν η συνείδησή δεν έχει πλήρως ενσωματωθεί στο φυσικό σώμα. Αυτό συχνά οδηγεί σε φυσικά συμπτώματα όπως ναυτία και αποπροσανατολισμό, η με το να επανέλθει η συνείδησή στο σώμα πολύ γρήγορα.

Είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος αμέσως μετά το ξύπνημα
Φυσιολογικά, αυτό συνδέεται στενά με την παράλυση που εμφανίζεται ως ένα φυσικό μέρος στην κατάσταση REM (γρήγορη κίνηση των ματιών) του ύπνου. Παράλυση ύπνου συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος ξυπνάει από μια κατάσταση REM, αλλά η σωματική παράλυση παραμένει. Αυτό αφήνει το άτομο να έχει πλήρη επίγνωση, αλλά δεν μπορεί να κινηθεί. Επιπλέον η κατάσταση μπορεί να συνοδεύεται και από ψευδαισθήσεις.

Τα παραισθησιογόνα στοιχεία που έχει κάποιος στην παράλυση είναι πιθανό ότι θα ερμηνεύσει την εμπειρία σαν ένα όνειρο, αφού εντελώς ευφάνταστα αντικείμενα που μπορεί να εμφανιστούν σε ένα δωμάτιο μαζί με την φυσιολογική όραση ενός ατόμου.

Το κύριο σύμπτωμα της παράλυσης ύπνου είναι η μερική ή πλήρη παράλυση των μυών. Με άλλα λόγια, είναι η αίσθηση του να γνωρίζει κάποιος ότι έχει ξυπνήσει αλλά δεν είναι σε θέση να κινηθεί ή να μιλήσει. Η παράλυση ύπνου μπορεί επίσης να συνοδεύεται με υπναγωγικες ψευδαισθήσεις. Αυτές οι ψευδαισθήσεις μπορεί να είναι ακουστικές, απτικές.Η παράλυση μπορεί να είναι από λίγα δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά, το άτομο που είναι σε αυτή την κατάσταση είτε θα επιστρέψει στον ύπνο στην κατάσταση REM ή θα ξυπνήσει πλήρως.

Πιθανές αιτίες
Η υπνική παράλυση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, προκειμένου να εμποδίσει το σώμα από να κάνει κινήσεις που γίνονται στα όνειρα του ατόμου. Πολύ λίγα είναι γνωστά για τη φυσιολογία της παράλυσης του ύπνου. Εντούτοις, μερικοί έχουν προτείνει ότι αυτή μπορεί να συνδέεται σε μετά συνοπτική αναστολή των κινητικών νευρώνων στην περιοχή της γέφυρας του εγκεφάλου. Ειδικότερα, τα χαμηλά επίπεδα της μελανίνης μπορεί να σταματήσουν την εκπόλωση στα νεύρα, που εμποδίζει την διέγερση των μυών, για να εμποδίσει το σώμα από να κάνει κινήσεις στην ονειρική δραστηριότητα (π.χ. να κουνάει τα πόδια του σαν να τρέχει στο κρεβάτι όταν ονειρεύεται ότι τρέξει).

Πολλοί άνθρωποι που εισέρχονται συνήθως στην παράλυση του ύπνου, επίσης, υποφέρουν από ναρκοληψία. Εντούτοις, διάφορες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα βιώσουν παράλυση ύπνου τουλάχιστον μία φορά ή δύο φορές στη ζωή τους. διάφοροι παράγοντες αυξάνουν την πιθανότητα τόσο για παράλυση αλλά και παραισθήσεις. Αυτά περιλαμβάνουν:

Ύπνος σε ύπτια θέση (προς τα πάνω), στέρηση ύπνου.Αυξημένη πίεση.Ξαφνικές περιβαλλοντικές / αλλαγές στον τρόπο ζωής. Ένα συνειδητό όνειρο που προηγείται αμέσως πριν στο επεισόδιο. Επίσης συνειδητή πρόκληση της παράλυσης ύπνου είναι μια κοινή τεχνική για να εισέλθουν σε μια κατάσταση για διαυγή όνειρα.Τεχνητά βοηθήματα ύπνου, φάρμακα και / ή αντιισταμινικά

Η υπνική παράλυση, παραφυσικό φαινόμενο;
Μερικά από τα θύματα αυτής της φρικτής κατάστασης είναι πεπεισμένοι ότι η εμπειρία δεν ήταν ένα όνειρο ή ακόμη και ένας τρομακτικός εφιάλτης. Είναι πεπεισμένοι ότι έχουν δεχτεί επίθεση από μια υπερφυσική οντότητα.

Ο τελευταίος ισχυρισμός είναι στην πραγματικότητα ένα εξωτερικό φαινόμενο και όχι μια κατάσταση που παράγεται από το υποσυνείδητό του. Ωστόσο, όπως πάντα, τα όνειρα και οι ψυχολόγοι ειδικοί αποκλείουν ότι αυτό είναι ένα παραφυσικό φαινόμενο, εξηγώντας ότι οι σκέψεις, εικόνες και συναισθήματα υπάρχουν στο υποσυνείδητο ενός ατόμου, και δεν είναι τελικά έξω από το άτομο.

Αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη, καθώς η κατάσταση του ονείρου είναι ένα φαινόμενο που έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα . Σε όλο τον κόσμο, με την πάροδο του χρόνου, οι φυσιολογικές πτυχές της παράλυσης του ύπνου ήταν και παραμένει η ίδια, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία ή τον πολιτισμό του θύματος. Είναι σχεδόν αμέτρητες ερμηνείες από αυτά τα συμπτώματα, τα οποία καθιστούν την παράλυση ύπνου να είναι ένα από τις πιο επίφοβα παραφυσικά φαινόμενα.

Μεταφυσικές εξηγήσεις
Πολλοί ειδικοί του παραφυσικου ισχυρίζονται ότι μερικοί άνθρωποι βιώνουν την παράλυση ύπνου από αρνητικές οντότητες. Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για παράξενες εμπειρίες κατά τη διάρκεια της μετάβασης μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης (ονομάζεται υπναγωγικη κατάσταση). Είναι γνωστό ότι οι επισκέψεις εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς είναι οι πλέον ευάλωτες στις ύπαρξή μας και σχετικά εύκολο για ένα πνεύμα ή οντότητα να επικοινωνήσει μαζί μας.Υπάρχουν πνεύματα ή οντότητες που επιλέγουν την ψυχολογική ή σωματική επίθεση εναντίον του θύματος.

Παράλυση ύπνου και Λαογραφία
Σε πολλές αγγλοσαξονικές χώρες είναι γνωστό ως ( η γριά μάγισσα), όπου το θύμα ξυπνά συνήθως με ένα αίσθημα τρόμου, με δυσκολία στην αναπνοή που οφείλεται σε μια αόρατη βάρος στο στήθος.
Στα νησιά Φίτζι, ερμηνεύεται πως καταληφθεί από ένα δαίμονα. Σε πολλές περιπτώσεις, ο "δαίμονας" μπορεί να είναι το πνεύμα του νεκρού συγγενή ο οποίος έχει επιστρέψει για να ολοκληρώσει κάποιες εκκρεμότητες, ή απλά πρέπει να επικοινωνήσει.
Στη Νιγηρία , η παράλυση του ύπνου είναι πιο συχνή μεταξύ των ιθαγενών Αφρικανών από ό, τι στο λευκό πληθυσμό και συχνά αναφέρεται στις αφρικανικές κοινότητες "διάβολος στην πλάτη" .

Η υπνική παράλυση στον κινεζικό πολιτισμό που είναι γνωστό ως "φάντασμα στο σώμα" ή "φάντασμα στο κρεβάτι" .
Στην κουλτούρα της Κορέας ,συνδέεται με τα φαντάσματα ή πνεύματα πάνω στο θύμα,πιέζοντας το στήθος του θύματος.
Στην Καμπότζη,η παράλυση ύπνου περιγράφεται ως ένα άτομο που κοιμάται και ονειρεύεται ότι ένα ή περισσότερα φαντάσματα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Τα θύματα συχνά πιστεύουν ότι είναι ξύπνιοι, αλλά δεν μπορούν να κινηθούν. Στο Βιετνάμ, παράλυση ύπνου σημαίνει ότι το θύμα ειναι με ένα φάντασμα ή μια σκιά. Στην Ισλανδία παράλυση ύπνου λαϊκός πολιτισμός πιστεύεται ότι είναι ένα ξωτικό ή succubus (συνήθως μια γυναίκα) προκαλεί εφιάλτες. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι παραλλαγές του ίδιου, αλλά με διαφορετικά ονόματα (Ελλάδα πχ μορα).
Στο Μεξικό πιστεύεται ότι παράλυση ύπνου προκαλείται από το πνεύμα ενός νεκρού προσώπου. Αυτό το φάντασμα ξαπλώνει στο σώμα του θύματος, και δεν επιτρέπει στο θύμα να κουνηθεί.Επιμέλεια άρθρου πηγή ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

7 comments

Unknownείπε...

Εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές αυτό το πράγμα στηνα ζωή μου και σε όσους έχω ρωτήσει κάτι τέτοια λένε για δαίμονες και τέτοια και για να πω την αλήθεια με εχει ττρομάξει λίγο το θέμα με αυτά που εχωρίς
ως ακούσει.

Unknownείπε...

θα μιλήσω σύντομα, το ζούσα αυτό αρκετά χρόνια, 2-3 και 4 φορές την εβδομάδα μου συνέβαινε μέχρι που είχα φτάσει σε σημείο να πω στον εαυτό μου στον (ύπνο) να πεθάνω για να τελειώσει αυτό το μαρτύριο.ψαχτικα, ερευνησα.επιδη δεν ήμουν χριστιανος,αρχισα να πιστευω,πηγα στην Παναγία της Τήνου προσευχήθηκα και η Υπεραγία Θεοτόκος εισάκουσε τις προσευχές μου, βεβαία το θαύμα το κατάλαβα πιο μετά γιατί αυτό που βίωνα άρχισε να υποχωρεί σιγά σιγά μέχρι που δεν το ξαναέζησα.ελπιζω να μη το ζήσει κανένας αυτό ούτε μια φορα,προσευχιθειτε στον Χριστό και στην Πανάγια να σας σώσει αλλάξτε τρόπο ζωης,δωξαζω τον Κύριο Ιησού Χριστό και ευχαριστώ την Παναγιά που με έσωσε.

Ανώνυμοςείπε...

ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΑΘΛΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΑΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ. ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ, ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ... ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΛΕΩ <> ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΥΠΝΩ! ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΩ ΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΟΥ, ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΠΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΗΣ, ΑΝΑΣΑΙΝΩ ΞΑΝΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΗΣ Κ ΑΓΑΠΗΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΛΗΘΗΝΑ ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ...!

Νίτσεείπε...

Δε οφειλεται στη βοηθεια της παναγιας, ουτε του χριστου και ο λογος ειναι απλος : εαν υπηρχε θεος δε θα επετρετε να γινεται κατι τετοιο. Το προβλημα ειναι ξεκαθαρα στο μυαλο και με το μυαλο μπορει να λυθει. Εσυ πιστευεις οτι σε εσωσε η παναγια αλλα στην ουσια εδωσες στο μυαλο σου τη δυναμη να σε θεραπευσει ( και καλα με τη βοηθεια του θεου) . Καλα κανεις και πιστευεις γιατι απο οτι λες πιανει το κολπο.

Ανώνυμοςείπε...

ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΙΤΣΕ.ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ!ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΜΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΤΗΣ;
ΞΕΝΙΑ

Ανώνυμοςείπε...

Τελος παντων δεν ξερω τι σημαινει αυτο αλλα εγω κπιμομουν και στο ονειρο μου δεν μπορουσα να κουνησω τα χερια μου δηλαδη ονειρευομουν π.χ. πως ηθελα να παρω ενα ποτηρι απο ενα ντουλαπι και οταν πηγαινα να σηκωσω ενιωθα πως δεν μπορω και τα χερια μου καπως βαρια και δεν γινοταν ακομα και αν ηθελα και ενιωθα εναν πονο στο μπρατσο νομιζω ... και αυτος ο πονος ηταν λες και οτι μου γινοταν στην πραγματικοτητα ... δεν νμζω να εχει σχεση με το παραπανω κειμενο αλλα εψαχνα και δεν εβρισκα κατι

Unknownείπε...

Νίτσε κάποιες φορές ο Θεός επιτρέπει να πάθεις κάτι άσχημο για να βγει κάτι καλό, στην περίπτωση μου εάν δεν ζούσα αυτο που τράβηξα δεν θα βαπτιζομουν ποτε γτ ήμουν πολύ άπιστος και άθεος, δεν μπορούμε με το μικρο μας μυαλό εμείς οι άνθρωποι να κρίνουμε και να σκεφτούμε το πως λειτουργεί ο Θεός. Φιλε μου νιτσε εγω αρκετα χρόνια ειχα προσπαθήσει διαφορά για να γλυτώσω αλλα χωρίς αποτέλεσμα, η Παναγία έκανε το θαυμα όπως κάνει σε οποιον το ζητήσει πραγματικα, εάν εσύ δεν πιστεύεις οτι δεν υπαρχει τριαδικος θεος αυτο ειναι αλλο θεμα,εγω λεω την περιπτωση μου και πως σωθηκα μηπως βοηθηθεί και καποιος αλλος γτ δεν ειναι καθόλου αστείο το βίωμα αυτό

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications