Η κομπίνα για τα αντίμετρα των αγροτών από τους υποκριτές της πολιτικής
Η κομπίνα για τα αντίμετρα των αγροτών από τους υποκριτές της πολιτικής

Η κυβέρνηση “αναζητά” αντίμετρα για τους αγρότες προκειμένου να προχωρήσει στη βαριά φορολογία

Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι… Οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών θα προχωρήσουν με βάση των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς, τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι το θέμα της φορολόγησης των αγροτών συζητείται αυτές τις ημέρες με τα κλιμάκια των θεσμών.

θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο
Στο πλαίσιο αυτό μπορεί οι αλλαγές να μην περιοριστούν στα μέτρα που έχουν προβλεφθεί από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, καθώς η κυβέρνηση αναζητά και μέτρα που θα λειτουργήσουν ως «αντίβαρο» στην αύξηση της φορολογίας των αγροτών. «Αυτό που συμφωνήθηκε και αυτό που αποτυπώθηκε (σ.σ.: στη Σύνοδο Κορυφής) είναι δεδομένο. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Αυτά θα προχωρήσουν. Θα προχωρήσουν όλα αυτά με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο», δήλωσε χθες ο κ. Αλεξιάδης για τις αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών. Επί της ουσίας οι αλλαγές αυτές αφορούν:

Την ανάκληση των διατάξεων για τη φορολογική μεταχείριση αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.
Τη σταδιακή κατάργηση της ευνοϊκής φορολόγησης των αγροτών.
Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Δεν είναι εισπρακτικό το μέτρο;
Αναρωτιέται κανείς με όλες αυτές τις πράξεις του μπακάλη: Δεν είναι εισπρακτικό το μέτρο; Αν είναι να τους τα πάρεις καταργώντας τον ειδικό φόρο στο αγροτικό πετρέλαιο, ποιο το νόημα μετά να βρεις αντίμετρα να τους τα δώσεις πίσω, βγάζοντας χρήματα πάλι από το δημόσιο ταμείο; Εκτός και αν…

Εκτός κι αν αυτά που θα εισπράξεις από την νέα αγροτική «τιμή» του πετρελαίου πάνε σε άλλη τσέπη και όχι στο δημόσιο ταμείο, ενώ αυτά που θα δώσεις πίσω στους αγρότες, βγουν κατευθείαν από το δημόσιο ταμείο, του οποίου τη νέα τρυπούλα αργότερα θα κληθούν να κλείσουν τα γνωστά γαϊδούρια -βλέπε κυρ Μέντιο- μισθωτοί και συνταξιούχοι!

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης “εξετάζει” τρόπους και αντίμετρα προς ελάφρυνση τους, όπως: Η διεύρυνση των δαπανών των αγροτών που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά τους.
Η θέσπιση αφορολόγητου ορίου για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, το οποίο θα χτίζεται με αποδείξεις που θα προκύπτουν από τις αγορές με πλαστικό χρήμα. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί και η χρήση του πλαστικού χρήματος, που από μόνη της ενισχύει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Αυτό είναι και το λατρεμένο αντίβαρο της κυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ – το πλαστικό χρήμα, έτσι για να μην νομίζεται ότι ένας ηλεκτρονικός Βαρουφάκης ξαφνικά ξεφύτρωσε από το πουθενά με όλες τις πανέμορφες πλαστικές ιδέες του που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα!
Πάντως αυτό που φαίνεται πως δεν θα αποφύγουν οι αγρότες είναι η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που απολαμβάνουν για το πετρέλαιο.

Έτσι, περισσότερο μαύρο χρήμα για τους πετρελαιάδες, περισσότερη αισχροκέρδεια αφού ΚΑΝΕΊΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΑΠ’ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΌΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΘΈΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΆΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΌΘΗΤΗ ΕΞΊΣΩΣΗ ΤΙΜΉΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΊΟΥ! Σωστάαα;;; Στο μεταξύ, το δικό μας αγροτικό προϊόν, σιγά να μην αυξηθεί τόσο για τους Έλληνες όσο και για τις εξαγωγές που για να είναι ανταγωνιστικές από κάπου πάλι οι αγρότες θα πρέπει να κόψουν. Αποφάσεις από μεγάλα μυαλά με πολλά σκατά μέσα!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications