ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΏΔΕΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΜΕ ΠΕΝΤΑΚΆΘΑΡΟ ΝΕΡΌ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ ΤΟΥ ΆΡΗ!!!!
ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΏΔΕΙΣ ΠΙΣΊΝΕΣ ΜΕ ΠΕΝΤΑΚΆΘΑΡΟ ΝΕΡΌ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ ΤΟΥ ΆΡΗ

Οι νέες φωτογραφίες του κόκκινου πλανήτη, δείχνουν ότι η επιφάνεια του Άρη είναι διάσπαρτη με μυστηριώδη λίμνες και μπλε λιμνοθάλασσες. Αν είναι γεμάτες με νερό ή άλλο υγρό μη-θανατηφόρο αλλά δροσιστικό, ο Άρης θα μπορούσε να είναι το ιδανικό μέρος για κολυμβητές εξωγήινους!.

Οι εικόνες ελήφθησαν το Νοέμβριο του 2014 απο το High Resolution Stereo κάμερα του Mars Express και δείχνουν οτι στην η περιοχή Αραβία, καλύπτεται με κρατήρες διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και βάθους. Αρκετοί από τους κρατήρες δείχνουν οπως φαίνεται να είναι μπλε λίμνες που ειναι σε αντίθεση με την κόκκινη επιφάνεια γύρω τους.

Άλλη άποψη μιας από τις μυστηριώδης λίμνες στον Άρη

Άλλη άποψη μιας  από τις μυστηριώδης λίμνες στον Άρη

Η επίσημη εξήγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) είναι ότι είναι το αποτέλεσμα μιας «οφθαλμαπάτης» που προκαλείται από έναν συνδυασμό απο ανέμους του Άρη, τη διάβρωση, ηφαιστειακή ιζήματα,. Εδώ είναι η εξήγηση της ESA:

Είναι αυτό μια υπόδειξη οτι υπάρχει υγρό νερό; Όχι, είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που προκαλείται από την επεξεργασία εικόνας!!. Η μπλε απόχρωση που βρίσκονται εντός του κρατήρες είναι πραγματικά ιζήματα που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Και πάλι, αυτό είναι λόγω των ανέμων, που μεταφέρουν πλούσιο σκούρο ηφαιστειακό βασάλτη.

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι άνεμοι του Άρη μπορεί να φθάσουν 60 mph (100 χλμ/ώρα), αρκετά για να ρίξουν τα τοιχώματα των κρατήρων, γιατί δεν έχουμε δει αυτές τις λίμνες και σε προηγούμενες εικόνες;

Και γιατί είναι μπλε και οχι μια σκοτεινή σκιά λόγω της ηφαιστειακής τέφρας; Αυτή η ESA λέει την αλήθεια;
Ή μήπως αυτές οι εικόνες περασαν χωρίς να αφαιρεθούν ή να γίνει photoshopped από τους διαστημικούς επιστήμονες (απαραίτητη επεξεργασία σβήνουμε οτι δεν βολεύει! οπως κάνει η NASA!), οι οποίοι δεν θέλουν να ξέρετε για αυτά τα θέρετρα στον Άρη;

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications