Έξι  Τεκμηριωμένες  υποθέσεις που σχετίζονται με τους εξωγήινους!!

Έξι άλυτα μυστήρια του 2014 που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινων.Ποιος δεν θα ήθελε να συναντήσει τους γαλαξιακούς γείτονές μας; Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο. Ευτυχώς, από μια πλευρά, γιατί δεν είναι όλοι φιλικοί…

ΚΑΙ ΕΝΩ ορισμένοι επιστήμονες, όπως ο θεωρητικός φυσικός Στήβεν Χόκινγκ και η αστρονόμος Τζιλ Τάρτερ του προγράμματος SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) είναι πεπεισμένοι για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, η συζήτηση σχετικά με τους εξωγήινους και το μυστήριο που τους καλύπτει είναι πιο διαδεδομένη από ποτέ.

Για όσους ασχολούνται με το παράδοξο Φέρμι, το 2014 ήταν μια καλή χρονιά καθώς υπήρξε μια σειρά από ανεξήγητα περιστατικά αλλά και φωτογραφίες, που δείχνουν ότι οι εξωγήινοι, αν και αθέατοι στα δικά μας μάτια, βρίσκονται πάντα εκεί. Από τα δεκάδες περιστατικά, επιλέξαμε τα έξι κορυφαία που αντέχουν σε κάθε προσπάθεια κατάρριψής τους. Ας δούμε όμως πρώτα το παράδοξο Φέρμι.

Το παράδοξο Φέρμι
Τη δεκαετία του ’40, ο φυσικός Ενρίκο Φέρμι (1901-1954) και μερικοί ακόμα διακεκριμένοι φυσικοί, συζητούσαν για την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης νοημοσύνης. Βασιζόμενοι στο γεγονός ότι ο Γαλαξίας μας αριθμεί 100 δισεκατομμύρια άστρα, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η ζωή εξελίχθηκε πολύ γρήγορα και προοδευτικά πάνω στη Γη, υποστήριζαν πως ένα νοήμων, εκθετικά αναπαραγόμενο είδος, θα μπορούσε να αποικίσει τον γαλαξία μας σε μερικά εκατομμύρια χρόνια. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, μορφές εξωγήινης νοημοσύνης θα έπρεπε να αποτελούν ένα σύνηθες φαινόμενο ως τώρα.

Ο Φέρμι τους άκουγε προσεκτικά να αναπτύσσουν την υπόθεσή τους και μετά τους ρώτησε απλά:«Πού είναι λοιπόν όλοι αυτοί;»
Θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει το ερώτημα: Γιατί, αφού η εξωγήινη νοημοσύνη είναι τόσο κοινή, δεν έχουμε συναντήσει ακόμη νοήμονα εξωγήινα όντα;

Η ερώτηση είναι μάλλον αφελής, για τον απλούστατο λόγο ότι ως είδος είμαστε πάρα πολύ γειωμένοι στην ύλη για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε και κάτι άλλο πέραν αυτής.

Οστά στον Άρη
Με τους δορυφόρους και τα ρομποτικά οχήματα να σαρώνουν την επιφάνεια του Άρη, στέλνοντας συνεχώς φωτογραφίες, ακόμη και live streams, στη Γη, το διαδίκτυο είναι συνεχώς γεμάτο με υλικό από έναν κόσμο που ποτέ δεν θα δει μάτι ανθρώπου. Περισσότερο από τη Σελήνη, οι φωτογραφίες που στέλνει το ρομποτικό όχημα Curiosity, το οποίο εξερευνά τον κρατήρα Γκέιλ στον Άρη, δημιούργησαν τη χρονιά που φεύγει παροξυσμό, καθώς σε πολλές από αυτές υπάρχουν ίχνη τωρινής ή παλιάς δραστηριότητας, την οποία δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Από τον σωρό των φωτογραφιών που υπάρχουν επιλέξαμε αυτή που δείχνει ένα απομεινάρι το οποίο μοιάζει εκπληκτικά με ανθρώπινο μηριαίο οστό.

Οστά Αρειανών ή απλά ένας βράχος; Photo: NASA/JPL-Caltech/MSSS.

Area 51: η επιθανάτια εξομολόγηση

Ο Μπόιντ Μπούσμαν (1936-2014), κορυφαίος επιστήμονας της Lockheed Martin, αποκάλυψε τον Αύγουστο, λίγο πριν πεθάνει, ότι εξωγήινοι επισκέπτονται συχνά την περίφημη Area 51 και ότι ο ίδιος ήρθε αρκετές φορές σε επαφή μαζί τους. Στη συνέντευξή του, που βιντεοσκοπήθηκε, αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες, ενώ δείχνει φωτογραφίες εξωγήινων και περιγράφει τα φυσικά χαρακτηριστικά τους.

Πολλοί λένε ότι οι φωτογραφίες του δεν είναι αυθεντικές και ότι μπορεί κανείς να τις παραγγείλει από το Διαδίκτυο. Όμως ο Μπούσμαν είναι μόνο ένας από τους πολλούς που έχουν μιλήσει για το θέμα αυτό. Ένας άλλος είναι ο Πολ Χέλιερ, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Άμυνας του Καναδά, υπηρετώντας τρεις κυβερνήσεις, με συνολική θητεία 23,5 ετών στη Βουλή. Ο Χέλιερ στις 18 Μαίου 2013 κατέθεσε σχετικά με τους εξωγήινους σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας.

Ο Μπόιντ Μπούσμαν επικρίθηκε για τις φωτογραφίες που παρουσίασε.

Το μυστήριο του X-37B
Μυστικότητα καλύπτει την αποστολή του μη επανδρωμένου Boeing X-37B στο διάστημα. Το σκάφος, που είναι πιστό αντίγραφο του διαστημικού λεωφορείου αλλά μικρότερο, επέστρεψε στη Γη τον Οκτώβριο ύστερα από ένα διετές ταξίδι.

Το πού πήγε και τι έκανε είναι άγνωστο. Πολλοί υποθέτουν ότι η αποστολή του σχετιζόταν με την κατασκοπεία και την εθνική ασφάλεια. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι η αποστολή του σκάφους σχετιζόταν με τους εξωγήινους, ψάχνοντας για βάσεις τους σε άλλους πλανήτες ή, αν αυτές υπάρχουν, για να επικοινωνήσει μαζί τους. Το τι ακριβώς συνέβη μόνο η κυβέρνηση των ΗΠΑ το γνωρίζει.

Άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φορώντας ειδικές στολές προσεγγίζουν το X-37B αμέσως μετά την προσγείωσή του. Το πρόγραμμα του X-37B είναι απόρρητο.

Είναι ο κομήτης 67Ρ πράγματι κομήτης;
Δέος και θαυμασμός κατέλαβε όλους όσους παρακολούθησαν την προσγείωση του διαστημικού οχήματος “Φίλαι” στον κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. Ήταν η πρώτη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο και για τους περισσότερους σήμαινε ότι θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε μια καλύτερη κατανόηση των απαρχών της ίδιας της ύπαρξής μας.

Παρ’ όλα αυτά, το μέρος όπου προσγειώθηκε το “Φίλαι” δεν θυμίζει και τόσο κομήτη, καθόσον εξ όσων ξέρουμε η κεφαλή ενός κομήτη καλύπτεται από πάγο και κατεψυγμένα αέρια, ενώ στις φωτογραφίες δεν είδαμε πουθενά να υπάρχει ουρά ή η διάχυτη νεφελώδης εμφάνιση από το πλησίασμα του κομήτη στον ήλιο.

Αυτό για πολλούς σήμαινε ότι οι υπεύθυνοι έλεγαν ψέματα και ότι η αποστολή αφορούσε την προσεδάφιση σε μια εξωγήινη βάση. Η θεωρία αυτή στηρίχτηκε σε ένα ανώνυμο e-mail που έστειλε ένας «πληροφοριοδότης της ESA» το οποίο έλεγε ότι ο κομήτης δεν ήταν ακριβώς ο ευνοϊκός βραχώδης σχηματισμός όπως παρουσιάστηκε στις φωτογραφίες. Επίσης προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν είδαμε πουθενά το “Φίλαι” πάνω στον κομήτη από το διαστημόπλοιο “Ροζέτα” που παρακολουθούσε την αποστολή.

Μια από τις ελάχιστες φωτογραφίες του “Φίλαι” παρμένη από το διαστημόπλοιο “Ροζέτα”. Δείχνει το ρομποτικό όχημα να κατευθύνεται προς τον κομήτη. Photo: AP.

Η εξαφάνιση της πτήσης MH370

Η εξαφάνιση της πτήσης 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών είναι σίγουρα το πιο ανεξήγητο συμβάν του 2014. Είναι παράδοξο το πώς με τόσα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε δεν καταγράφηκε κανένα ίχνος του αεροσκάφους και των 239 επιβαινόντων, λες και άνοιξε ο ουρανός και τους κατάπιε.

Οι εναέριες, θαλάσσιες και υποθαλάσσιες έρευνες, στις οποίες πήραν μέρος 12 κράτη, με κάθε είδους αεροπορικά και ναυτικά μέσα συν τη βοήθεια δορυφόρων, και που κόστισαν 41 εκατ. ευρώ, δεν βρήκαν τίποτε σε μια έκταση 60.000 τετρ. χλμ. Αρκετοί ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι τα ραντάρ τη μέρα εκείνη (8 Μαρτίου) κατέγραψαν την ύπαρξη ενός UFO που παρενέβαινε στην πτήση, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν σημειωθεί μια σειρά από εμφανίσεις UFO πάνω από τη Μαλαισία.

Τρεις από τις θεάσεις UFO πάνω από τη Μαλαισία όπως καταγράφηκαν πριν από τη μοιραία πτήση

Το UFO πίσω από τον ήλιο
Ο κατάλογος αυτός δεν θα ήταν πλήρης χωρίς μια τουλάχιστον θέαση UFO. Πολύ περισσότερο όταν η θέαση δεν έγινε από ανθρώπους, αλλά από το ηλιακό παρατηρητήριο της NASA, το οποίο παρακολουθεί νυχθημερόν την ηλιακή δραστηριότητα. Το ηλιακό παρατηρητήριο κατέγραψε μια ανωμαλία στο ηλιακό στέμμα, η οποία μπορεί να εξηγηθεί μόνο με την ύπαρξη διαστημικών σκαφών γύρω από τον ήλιο και… πολύ-πολύ κοντά σ’ αυτόν. Μια τέτοια εγγύτητα διαστημικού σκάφους σε άστρο είναι σίγουρα κάτι που ξεπερνά τις γνώσεις και τη φαντασία μας, από την άλλη όμως πλευρά αγνοούμε τις τεχνολογικές δυνατότητες των γαλαξιακών ομολόγων μας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications