Τέλος και η 13η σύνταξη: Ομολογία από τον ίδιο τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ
Τέλος και η 13η σύνταξη: Ομολογία από τον ίδιο τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Μία-μία οι προεκλογικές δεσμεύσεις της νυν κυβέρνησης διαψεύδονται από τα ίδια τα στελέχη της. Σειρά είχε αυτή την φορά η εξαγγελία της για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, καθώς όλα δείχνουν ότι πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

Προκειμένου «να χρυσώσει το χάπι» η κυβέρνηση προσπαθούσε όλο αυτό το διάστημα να βρει μια «υποτιθέμενη» εναλλακτική λύση. Αρχικά υπήρχαν σκέψεις για αντικατάσταση της 13ης σύνταξης με επίδομα. Στην συνέχεια υπήρξε σκέψη το επίδομα (δεν διευκρινίστηκε ποτέ το ύψος του ποσού) να δοθεί σε όσους λαμβάνουν σύνταξη ως 500 ευρώ (και όχι 700 ευρώ, το οποίο ήταν το αρχικό ποσό για την 13η σύνταξη). Τώρα, όμως, διά στόματος του ίδιου του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κορωνάκη, μαθαίνουμε ότι το πιο πιθανό είναι να μην δοθεί καθόλου η αποκαλούμενη (και τόσο ταλαιπωρημένη τελικά από τις παλινδρομήσεις της κυβέρνησης) 13η σύνταξη.

Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο Κορωνάκης, υποστήριξε ότι οι δανειστές αμφισβητούν ότι η Ελλάδα έχει τους πόρους για να δώσει την 13η σύνταξη και έτσι είναι πολύ πιθανό (και) αυτή η εξαγγελία να πάει πίσω για έναν ολόκληρο χρόνο, όπως άλλωστε το ίδιο συνέβη και με τις εξαγγελίες για τον κατώτατο μισθό και τον ΕΝΦΙΑ.

Είναι ολοφάνερο ότι η νυν κυβέρνηση θα εκτίθεται πλέον ολοένα και περισσότερο, σε καθημερινή σχεδόν βάση, καθώς όχι μόνο αποδεικνύεται αφερέγγυα ως προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά πολύ χειρότερα γλιστράει κι αυτή στον ίδιο ολισθηρό μνημονιακό δρόμο με τους προκατόχους της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications