Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο ο σεκιουριτάς που υπεξαίρεσε απο τα ταμεία της εταιρείας που εργαζόταν, πάνω απο 1 εκ.€
Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο ο σεκιουριτάς που υπεξαίρεσε απο τα ταμεία της εταιρείας που εργαζόταν, πάνω απο 1 εκ.€

“Ήταν όλα προσχεδιασμένα” λέει η εταιρία security για την υπεξαίρεση – μαμούθ – Καταπέλτης ο δικηγόρος της.. Απρόσμενη τροπή πήρε η υπόθεση του 45χρονου σεκιούριτι ο οποίος απέσπασε απο τα ταμεία της εταιρείας ιδιωτικής ασφαλείας στην οποία εργαζόταν, πάνω απο 1.000.000 ευρώ και έγινε καπνός.

Ο 45χρονος εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του εισαγγελέα Ηρακλείου για να παραδοθεί, προκαλώντας έκπληξη στους πάντες και κυρίως στους ιδιοκτήτες της εταιρίας που ακόμη μετρούν τις “πληγές” τους από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Ο 45χρονος πρώην εργαζόμενος στην εταιρία, στη λακωνική κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα χθες, ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα τοκογλύφων, τους οποίους όμως αρνείται να κατονομάσει, εξηγώντας πως τα χρήματα τα έχουν αυτοί.

Μετά την κατάθεση ο κατηγορούμενος επέστρεψε στο σπίτι του καθώς δεν είχε προλάβει να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και το αυτόφωρο για την πράξη της κλοπής είχε παρέλθει.

Αναμένεται πλέον η άσκηση διώξεων προκειμένου στη συνέχεια ο 45χρονος να κληθεί για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.“Καταπέλτης” ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρίας Δ. Βέρας Την ίδια ώρα ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρίας security, Διονύσης Βέρας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε έωλους τους ισχυρισμούς του 45χρονου κάνοντας λόγο για ιστορίες που ανταποκρίνονται μόνο σε σενάρια ταινίας.

Εκτίμησε δε, ότι η απόφαση του 45χρονου να παρουσιαστεί στις αρχές, έγινε προμελετημένου σχεδίου, καθώς όπως εκτίμησε ο διακεκριμένος νομικός, υπολογίζει πως θα παραμείνει στη φυλακή το πολύ για δύο χρόνια και στη συνέχεια θα μπορεί να απολαμβάνει το 1,2 εκατομμύριο ευρώ που κατόρθωσε με διάφορα τεχνάσματα να αρπάξει από τα ταμεία της εταιρείας.

“Το νομικό μας πλαίσιο” είπε ακόμη ο κ. Βέρας “είναι σαθρό και απαρχαιωμένο” κι αυτό γιατί σε περίπτωση υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου, ακόμη κι αν πρόκειται για ποσό της τάξεως των 200.οοο ευρώ ο υπαίτιος θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για κακούργημα αντιμετωπίζοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ στη περίπτωση αυτή, επειδή η υπεξαίρεση – μαμούθ αφορά σε ιδιωτική εταιρεία η μέγιστη ποινή που θα επιβληθεί θα είναι … 10 χρόνια κάθειρξη.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βέρας επισήμανε σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση της εταιρείας σήμερα είναι απελπιστική, αφού η ζημιά την οποία υπέστη θα την οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή. “Η εταιρεία αυτή” είπε ο νομικός σύμβουλος “απασχολεί 200 εργαζόμενους, οι οποίοι σύντομα δεν θα έχουν ψωμί”.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications