Πασόκοι, νεοδημοκράτες και ποταμίσιοι ανυπομονούν να ψηφίσουν το μνημόνιο του Σύριζα
Πασόκοι, νεοδημοκράτες και ποταμίσιοι ανυπομονούν να ψηφίσουν το μνημόνιο του Σύριζα

Πέφτει επιτέλους και το τελευταία «φύλλο συκής» της Μεταπολίτευσης. Η πολιτική κατάσταση ήτο για πολλά χρόνια συγκεχυμένη επί σκοπώ, ώστε να πιστεύει ο «λαουτζίκος» (για να θυμηθούμε μία παλαιότερη φράση του Πρετεντέρη) ότι στην Ελλάδα υπάρχει «πολυφωνία», «δημοκρατία» και – κυρίως – επιλογές για να ψηφίσει.

Η έλευση της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σκηνικό, αρχικώς με την υπερψήφιση του Αρχηγού ως Δημοτικού Συμβούλου Αθηνών και ακολούθως με την εισροή στο Κοινοβούλιο Χρυσαυγιτών Βουλευτών, αποτέλεσε την πρώτη στιγμή κατά την οποία το πολιτικό σύστημα συνασπίστηκε φανερά. Αξιοσημείωτο ήταν ότι οι συριζαίοι υπήρξαν οι πρώτιστοι υπερασπιστές των νεοδημοκρατών επί τη αποκαλύψει του βίντεο Μπαλτάκου.

Τώρα, για να έρθουμε στην τρέχουσα επικαιρότητα, έχουν περάσει 5 χρόνια στα οποία ο Λαός υπέφερε από τα μνημόνια των «εταίρων πλήρους ευθύνης», τα οποία διάνθιζαν εν είδει guest star πότε το κόμμα Καρατζαφέρη και πότε το απόκομμα Κουβέλη. Τώρα όμως περάσαμε από την εποχή των guest star στην εποχή του rock star και ήδη έχουμε προ των κοινοβουλευτικών πυλών την συζήτηση στη Βουλή για την παράταση του μνημονίου, ενώ σε λίγους μήνες θα έρθει και το τρίτο μνημόνιο προς υπερψήφιση.

Το νέο αυτό μνημόνιο, που θα ονομάζεται «συμφωνία», θα συμφωνηθεί όπως πάντα με τους «θεσμούς», όπως θα ονομάζεται πλέον η τρόικα. Τα βαφτίσια αυτά, όπως ειλικρινώς τόνισε σε συνέντευξύ του ο Βαρουφάκης γίνονται υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής. Όμως τα λοιπά κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου βρίσκονται ενώπιον ενός τρομερού διλήμματος, αφού πλέον ο μνημονιακός Σύριζα τους αποστερεί τον λόγο ύπαρξης.

Έτσι διαβάζουμε ότι το επόμενο μνημόνιο που θα φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ, πρόκειται να τύχει ευρείας αποδοχής από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, παρά την ρητή και νωπή λαϊκή εντολή για καταγγελία του μνημονίου. Όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης: «μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φοβάται ότι πολλοί βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν την απόφαση που μέχρι χθες πανηγύριζε. Ας μην ανησυχεί. Εμείς θα την ψηφίσουμε.»

Έτσι μετρώντας πλέον τις εκατέρωθεν δυνάμεις γύρω από αυτό το νομοσχέδιο που θα έρθει στην Βουλή, βλέπουμε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ποτάμι προτίθενται να στηρίξουν αυτό το νέο μνημόνιο, χαμογελώντας ή και γελώντας με τις προσπάθειες Σύριζα να συντηρήσει την προπαγάνδα με τα διαφορετικά ονόματα. Οπότε μετρώντας βλέπουμε ότι το νέο μνημόνιο θα υπερψηφιστεί από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ, ενώ ενάντιά του θα συνταχθούν μόνο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Συνδυάζοντας και τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων στα υπόλοιπα ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά κυρίως αφουγκραζόμενοι την θέση τους για το τι συνιστά Δημοκρατία, βλέπουμε ότι ουσιαστικά στην Ελλάδα έχουμε δύο κόμματα. Από την μία είναι η Χρυσή Αυγή που μάχεται, έχοντας σε αυτόν τον Αγώνα Ήρωες και Πολιτικούς Κρατούμενους, και από την άλλη βρίσκεται σύσσωμο ένα πολιτικό κατεστημένο δεκαετιών, που λυμαίνεται τον τόπο και τον Ελληνικό Λαό. Και στη γωνιά ένα ΚΚΕ που απολιθωμένο από την ιστορία, λέει υστερικά «όχι» σε όλα υπό το φόβο μην πάθει αυτά που έπαθε επί οικουμενικής.

greekactive.blogspot.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications