Καναδάς: Αεροπορικό θρίλερ με 25 τραυματίες - «Απότομη» προσγείωση αεροσκάφους της Air Canada [βίντεο]
Καναδάς: Αεροπορικό θρίλερ με 25 τραυματίες - «Απότομη» προσγείωση αεροσκάφους της Air Canada [βίντεο]

Μια πτήση της Air Canada από Τορόντο προς Χάλιφαξ βγήκε από τον αεροδιάδρομο την ώρα της προσγείωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Stanfield Halifax στη Νέα Σκωτία,νωρίς το πρωί της Κυριακής, στέλνοντας 25 άτομα στο νοσοκομείο με τραύματα, τα οποία δεν...εωρούνται απειλητικά για τη ζωή τους.

Η πτήση AC624 «έκανε μια πολύ σκληρή προσγείωση και ξέφυγε από τον διάδρομο», περίπου στις 12:35 π.μ. (τοπική ώρα) δήλωσε στο cbc.ca, ο Peter Spurway, εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου Stanfield Halifax.

Ο Peter Spurway πρόσθεσε ότι «Αυτή την ώρα έχουμε μερικούς μικροτραυματισμούς. Τίποτα που να είναι απειλητικό για τη ζωή.» Οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος ήταν συνολικά 137, 132 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος. Υπάλληλοι του αεροδρομίου είχαν αρχικά πει ότι μόνο 16 άτομα είχαν τραυματιστεί κατά το περιστατικό.

Υπήρχαν 132 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος επί του πλοίου. Υπάλληλοι είπαν αρχικά ότι μόνο 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

Αναφορικά με το ατύχημα, ο Spurway είπε ότι δεν είναι συντριβή, γιατί πιστεύεται ότι το αεροπλάνο βρισκόταν υπό έλεγχο, καθώς ερχόνταν στο αεροδρόμιο. Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το τί ήταν αυτό που προκάλεσε την απότομη - σκληρή προσγείωση και ότι δεν γνωρίζει την κατάσταση του αεροσκάφους.

Κατά την προσγείωση, υπήρχαν κακές καιρικές συνθήκες, μάλιστα το αεροσκάφος γύριζε πάνω από το αεροδρόμιο για 30 λεπτά μέχρι να βρει την κατάλληλη στιγμη για να προσγειωθεί. Ωστόσο, δεν έχει διασαφηνιστεί αν οι κακές καιρικές συνθήκες συνδέονται με τη σκληρή προγείωση. Επίσης, αρχικά είχε μεταδοθεί από μέσα ενημέρωσης του Καναδά ότι το αεροπλάνο προσέκρουσε σε έναν πυλώνα. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Από το ατύχημα σημειώθηκε διακοπή ρεύματος για μια ώρα στο κτίριο του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου, βλάβη η οποία αργότερα αποκαταστάθηκε. φωτο αρχείου

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications