ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ... ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ;
ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ... ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ;

Αν ναι... τότε ποιοι έκαναν τις σπηλαιογραφίες 20.000 χρόνια πριν από τον Αδάμ;

Προϊστορικά σχέδια που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε σπήλαιο της δυτικής Γαλλίας πιθανότατα έχουν ηλικία περίπου 25.000 ετών και είναι πολύ αρχαιότερα από τις διάσημες σπηλαιογραφίες του Λασό και της Αλταμίρα.

Τα χαραγμένα σχέδια, σε σπήλαιο της πόλης Βιλνέρ, στην περιοχή της Σαράντ, εντοπίστηκαν τυχαία από σπηλαιολόγους τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά η ανακάλυψη δεν δημοσιοποιήθηκε έως ότου ολοκληρώθηκαν οι προκαταρκτικές αναλύσεις.

Τις σπηλαιογραφίες του Βιλνέρ ανακάλυψε ο 63χρονος σπηλαιολόγος Ζεράρ Ζουρντί, ο οποίος αναφέρει ότι μέσα στο σπήλαιο συνάντησε αρχικά οστά ζώων, μεταξύ άλλων από ύαινες, καθώς και ανθρώπινους σπόνδυλους, κνημιαία οστά. Λίγο πιο μέσα στη σπηλιά, αντίκρισε το αποτύπωμα ενός ανθρώπινου χεριού ζωγραφισμένο στο μπλε του κοβαλτίου.

Τα ευρήματα στο διάσημο σπήλαιο του Λασό στο Μοντινιάκ, που ανακαλύφθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στη Δορδόνη της νοτιοανατολικής Γαλλίας, θεωρούνται σήμερα οι πιο εκλεπτυσμένες προϊστορικές σπηλαιογραφίες. Χρονολογούνται στα 13.000 χρόνια, όπως και οι σπηλαιογραφίες της Αλταμίρα στη βορειοδυτική Ισπανία.

Ωστόσο, το σπήλαιο του Σοβέ, που ανακαλύφθηκε επίσης τη δεκαετία του 1990, περιλαμβάνει περίπου 300 σχέδια ζώων σχεδιασμένα την Παλαιολιθική εποχή, ορισμένα από τα οποία χρονολογούνται στα 31.000 χρόνια

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Η ιστορια δεν ειναι απαραιτητα ψευτικη αλλα σιγουρα οσο αφορα τις χρονολογιες ο ανθρωπος υπαρχει πανω στη γη πολυ πιο παλια απ'οτι η βιβλος αναφέρει οτι καπου στο 4000 με 5000 εμφανιστηκε ο ανθρωπος...πολλά τα ευρήματά που το αποδεικνύουν και γι'αυτο δεν χωρα καμια αμφιβολια..παντως μια φορα δεν φύτρωσαμε..!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications