Λίλιθ: Η κομμένη, από την θεόπνευστη Βίβλο, πρώτη σύντροφος τού Αδάμ!
ποστ σφαλιάρα στο Εβραίο χριστιανισμό! Λίλιθ: Η κομμένη, από την θεόπνευστη Βίβλο, πρώτη σύντροφος τού Αδάμ!  βίντεο,

Αν ερωτηθεί σήμερα κάποιος, ακόμη και ο πιο αδαής κι αμόρφωτος, «ποιοι ήταν οι πρωτόπλαστοι;», κατά 99% θα δώσει την «σωστή» απάντηση: Ο Αδάμ και η Εύα...

Είναι όμως έτσι; Ισχύει δηλαδή κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν δεχθούμε ασυζητητί την «αλήθεια» και την «θεοπνευστία» τής Βίβλου;

Μια από τις άγνωστες, στον πολύ κόσμο, πτυχές τής Παλαιάς Διαθήκης (και κατ' επέκταση, της Αγίας Γραφής για τον χριστιανικό κόσμο), είναι η παρουσία τής Λίλιθ. Μιας παρουσίας, στην οποία αποφεύγουν επιμελώς ν' αναφέρονται («όπως ο Διάβολος το λιβάνι»), τόσο οι Εβραίοι ραβίνοι, όσο και οι χριστιανοί απολογητές.

Σύμφωνα με τα «απόκρυφα» τής Βίβλου, η γυναίκα που κλήθηκε να παίξει τον ρόλο τής συντρόφου τού Αδάμ, δεν ήταν η Εύα, αλλά ένα άλλο πρόσωπο: Η Λίλιθ. Σύμφωνα με μια ερμηνεία, ο Θεός δημιούργησε ταυτόχρονα τον Αδάμ και την Λίλιθ από χώμα, ενώ κατά μία άλλη, δημιούργησε τον Αδάμ ως ερμαφρόδιτο και στην συνέχεια διαχώρισε τις δύο φύσεις του. Μόνο που, σε κάθε περίπτωση, υπήρξε κι ένα...σοβαρό πρόβλημα.

Η Λίλιθ δεν ήταν διατεθειμένη να υποδυθεί το υποταγμένο γυναικάκι απέναντι στον Αδάμ. Πέραν αυτού, έκανε το «λάθος» να προσπαθήσει να πείσει τον Αδάμ -κι ενάντια στις βουλές τού Θεού- πως η ερωτική πράξη, δεν γίνεται μόνο για...αναπαραγωγικούς σκοπούς... Ο Αδάμ προσπάθησε να την καθυποτάξει, αλλά μάταια. Η Λίλιθ τεντώνει κι άλλο το σκοινί, όταν προχωρεί στο μέγιστο αμάρτημα.

Ο Θεός όμως που δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί τέτοιες...«ριζοσπαστικές» και «ανατρεπτικές» ιδέες, οδηγεί τελικώς την Λίλιθ σε έξωση από τον Παράδεισο, η οποία καταλήγει στην αγκαλιά τού...Διαβόλου. Ο Θεός, στην συνέχεια, αφού προηγουμένως έχει αποτύχει ν' «αλλάξει μυαλά» στην ατίθαση Λίλιθ, ικανοποιεί την επιθυμία τού Αδάμ που βίωνε πλέον την μοναξιά και δημιουργεί από τα πλευρά του, μία πιο...«λογική» γυναίκα: Την Εύα. Η συνέχεια, γνωστή..

Ως φαίνεται, οι ραβίνοι κάπου εδώ, έμπλεξαν τα μπούτια τους. «Δανειζόμενοι» μια προϋπάρχουσα μυθολογική οντότητα άλλων λαών (η Λίλιθ προϋπήρχε στις μυθολογικές παραδόσεις των Σουμερίων, Βαβυλωνίων, Ασσυρίων κ.ά.) και τοποθετώντας την στην ιουδαϊκή μυθολογία, εμβόλισαν την πατριαρχική δομή τής εβραϊκής κοινωνίας (αλλά και της χριστιανικής στην συνέχεια) με ένα στοιχείο καθαρά...«φεμινιστικό». Τα λάθη όμως «διορθώνονται». Έτσι, συμμαζεύοντας τ' ασυμμάζευτα, με ένα «θεόπνευστο» κόψε-ράψε, η Λίλιθ, σήμερα έχει εξαφανιστεί από τις «ιερές» γραφές (τουλάχιστον, ως πρωτόπλαστη). Τόσο απλό...

Post A Comment:

5 comments

Ανώνυμοςείπε...

Απλά να ξέρεις ότι το σωστό είναι: πίστευε και μη, ερεύνα!
Όλοι στην Ελληνική εκκλησία λένε να ψάχνουμε, μην μπερδεύεις τον κόσμο.

Ανώνυμοςείπε...

Εχεις δ'ικιο ετσι ειναι σωστα απλα παντα τονιζανε την φραση "μη ερευνα"

Ανώνυμοςείπε...

Σοβαρα τωρα τι ληγμενα περνεις εκει μεσα;

Ανώνυμοςείπε...

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ :ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ,ΕΡΕΥΝΑ.ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ,Η ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΚΟΜΑ.ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΙΣΤΕΥΕ.ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ.ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑΣ.
ΞΕΝΙΑ

ούτε εγώ θεωρώ πάντως ότι το σ@ξ είναι μόνο για αναπαραγωγή το σ@ξ πρέπει να είναι απόλαυση και δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς φυσιολογικός που να κάνει σεξ μόνο για αναπαραγωγή.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications