Τα αληθινά... X-Files!  οι αρχαίοι θεοί υπάρχουν !
Τα αληθινά... X-Files!

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα μια φωτογραφία από τη Σελήνη η οποία δείχνει κάτι που θυμίζει ανθρώπινη φιγούρα.

φωτογραφία από τη Σελήνη η οποία δείχνει κάτι που θυμίζει ανθρώπινη φιγούρα.

Παλαιότερα αλλά και πολύ πρόσφατα οι φίλοι της διαστημικής εξερεύνησης και οι θιασώτες της ύπαρξης προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών «είδαν» σε φωτογραφίες από εξερευνητικά σκάφη και τηλεσκόπια την παρουσία αντικειμένων, UFO, ακόμη και κτιριακών εγκαταστάσεων. Ας θυμηθούμε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις.

Το πρόσωπο του Αρη

Το πρόσωπο του Αρη

Η διασημότερη φωτογραφία του... είδους είναι αυτή που τράβηξε το σκάφος «Viking 1» της NASA το 1976 που προχώρησε σε μια σειρά φωτογραφίσεων στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη με στόχο την επιλογή του σημείου προσεδάφισης για το αδελφό του σκάφος, το «Viking 2», που επρόκειτο να ακολουθήσει. Μία από τις φωτογραφίες αυτές απεικόνιζε έναν περίεργο σχηματισμό επάνω σε έναν λόφο που έμοιαζε πολύ με ανθρώπινο πρόσωπο. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA με την περιγραφή: «Σχηματισμός βράχων ο οποίος μοιάζει με ανθρώπινο πρόσωπο εξαιτίας των φωτοσκιάσεων». Για αρκετά χρόνια δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη φωτογραφία.

Οι πρώτες συζητήσεις άρχισαν στα μέσα της δεκαετίας του '80 και εντάθηκαν σε αυτήν του '90. Μια θεωρία είχε ήδη σχηματιστεί: το πρόσωπο ήταν το κατασκεύασμα ενός εξωγήινου πολιτισμού που προσπαθούσε να μεταδώσει κάποιο μήνυμα. Επίσης μια σειρά μικρότερα υψώματα που εμφανίζονται στη φωτογραφία θεωρήθηκαν πυραμιδοειδείς κατασκευές και σύντομα άρχισε να γίνεται συζήτηση για τα ερείπια μιας ολόκληρης πόλης. Το 2011 ο δορυφόρος MRO που μελετά τον Αρη τα τελευταία χρόνια πήγε πάνω ακριβώς από τον επίμαχο λόφο και τράβηξε νέες υψηλής ανάλυσης εικόνες οι οποίες δεν εμφάνισαν αυτή τη φορά το «πρόσωπο». Εννοείται ότι οι φίλοι των εξωγήινων δεν πείστηκαν ούτε και με τις νέες εικόνες του MRO και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι βρίσκεται εκεί κάποιο εξωγήινο γλυπτό.

Τα φωτάκια του Αρη

Μία από τις εικόνες που τράβηξε το «Curiosity», ο ρομποτικός εξερευνητής που βρίσκεται στον Αρη, προκάλεσε για μία ακόμη φορά διαμάχη ανάμεσα στους ειδικούς και στους θιασώτες της ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Μία από τις 17 κάμερες του «Curiosity» στόχευσε τον οπτικό του ορίζοντα και τράβηξε διάφορες φωτογραφίες. Σε μία από αυτές διακρίνονται σε σχετικά χαμηλό ύψος στον ουρανό τρεις λαμπερές κουκκίδες, τρία «φωτάκια». Οι «κυνηγοί» των εξωγήινων υποστηρίζουν ότι πρόκειται για διαστημόπλοια στα οποία βρίσκονται εξωγήινοι που παρακολουθούν τη δραστηριότητα του «Curiosity». Αν και η NASA δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το θέμα που προέκυψε, τα στελέχη της μιλάνε για κάποια «ψεγάδια» στην κάμερα που τράβηξε την εικόνα τα οποία δημιούργησαν αυτά τα φωτεινά σημάδια. Για «ψεγάδια» μιλάνε και ειδικοί στον τομέα της φωτογραφίας.

Το UFO που πάρκαρε στον Ερμή

Τον Δεκέμβριο του 2011 μεγάλη δημοσιότητα έλαβε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και έδειχνε ένα μεγάλο αντικείμενο να κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του πολύ κοντά στον Ερμή. Οπως ήταν φυσικό, δημιουργήθηκε γρήγορα μεγάλο ενδιαφέρον με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες να κάνουν κλικ στο επίμαχο βίντεο και να ανάβει η συζήτηση για το αν πρόκειται για UFO ή οτιδήποτε άλλο. Το αντικείμενο εμφανιζόταν σε μια αλληλουχία εικόνων που έστειλε το παρατηρητήριο STEREO της NASA. Τις εικόνες κατέγραψε η κάμερα Heliospheric Imager-1 και απεικόνιζαν μια έκρηξη από το στέμμα του Ηλιου. Καθώς οι γλώσσες φωτιάς έφταναν στον Ερμή,

ένα μεγάλο στρογγυλό αντικείμενο εμφανιζόταν ξαφνικά δίπλα στον πλανήτη. Το αντικείμενο, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, εντόπισε ένας χρήστης με το ψευδώνυμο siniXster και ανέβασε το σχετικό βίντεο στο YouTube. «Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για διαστημόπλοιο, είναι εμφανές (παρ' όλο που) είναι μεταμφιεσμένο» σχολίασε ο SiniXster. Η δημοσιότητα που έλαβε η όλη ιστορία υποχρέωσε τους επιστήμονες της NASA να πάρουν θέση υποστηρίζοντας ότι το φωτεινό αντικείμενο είναι μια «φωτογραφική οφθαλμαπάτη». Οπως λένε, το φωτεινό αντικείμενο είναι αποτέλεσμα της διαδοχής των εικόνων. Τις εικόνες που στέλνει το τηλεσκόπιο μελετούν και επεξεργάζονται ειδικοί του Naval Research Laboratory, οι οποίοι αναφέρουν ότι το φωτεινό αντικείμενο δεν είναι τίποτε άλλο από τον ίδιο τον Ερμή σε μια εικόνα που είχε τραβηχτεί τα προηγούμενα 24ωρα.

Ο διαστημικός σταθμός του Αρη

Το 2011 ένας αμερικανός ερασιτέχνης αστρονόμος χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εικονικής περιήγησης στον Αρη Google Mars εντόπισε σε μια περιοχή κάτι που θυμίζει κτιριακό συγκρότημα. Ο Ντέιβιντ Μαρτίνες έφτιαξε ένα βίντεο με την ανακάλυψή του το οποίο ανέβασε στο YouTube και μέσα σε λίγες ώρες το είδαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

«Το ανακάλυψα τυχαία στο Google Mars. Το ονομάζω Βιο-Σταθμό Alpha επειδή υποθέτω ότι κάτι ζει ή έχει ζήσει στο παρελθόν εκεί. Μοιάζει με έναν μεγάλο κύλινδρο ή κάτι που αποτελείται από πολλές κυλινδρικές δομές. Υπολογίζω ότι έχει μήκος 250 μέτρα και πλάτος 50 μέτρα. Μπορεί να είναι σταθμός παραγωγής ενέργειας, μπορεί να είναι εργοστάσιο βιολογικών εργασιών, μπορεί να είναι κάποιος χώρος στάθμευσης, ελπίζω να μην είναι στρατιωτική βάση. Οποιος το έφτιαξε είχε κάποιον σκοπό τον οποίο δεν μπορώ να φανταστώ γιατί δεν θεωρώ ότι είναι κάποια κατοικία αφού ποιος θα ήθελε να ζήσει στον Αρη; Θα μπορούσε να είναι σταθμός για διαστημικούς ταξιδιώτες. Θα μπορούσε φυσικά να το έχει φτιάξει η NASA, αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν θα το παραδεχόταν. Βέβαια δεν ξέρω επίσης αν θα μπορούσε να κρατηθεί μυστικό κάτι τέτοιο» δηλώνει ο Μαρτίνες. Πάντως τόσο η NASA όσο και η Google σε αυτή την περίπτωση δεν προχώρησαν σε κάποιο σχόλιο αφήνοντας έτσι τη φαντασία των φίλων της εξωγήινης ζωής να οργιάζει.

Ο άνθρωπος της Σελήνης

Ενας φανατικός φίλος του Διαστήματος με το ψευδώνυμο Wowforreal μπήκε στην υπηρεσία GoogleMoon και «εξερεύνησε» το αρχείο των χιλιάδων εικόνων της υπηρεσίας από τη Σελήνη. Σε μία από αυτές πρόσεξε κάτι που του κίνησε το ενδιαφέρον. Στην εικόνα εμφανίζεται κάτι που μοιάζει με ανθρώπινη φιγούρα να κινείται πάνω στην επιφάνεια του φυσικού μας δορυφόρου. Οπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτήν οι ειδικοί κάνουν λόγο για φωτοσκιάσεις σε συνδυασμό με ένα ψυχολογικό φαινόμενο που ονομάζεται «παρειδωλία» κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο. Με απλά λόγια, κάποιες φορές ο άνθρωπος βλέπει αυτό που θέλει να δει, όπως στην προκειμένη περίπτωση οι φίλοι του Διαστήματος και οι θιασώτες της ύπαρξης εξωγήινων βλέπουν συχνά σε διάφορες εικόνες πρόσωπα και αντικείμενα επειδή απλώς θέλουν να τα δουν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications