13 Οκτ 2016

Σβάστικα δες τι σημαίνει πρόβατο σύμβολο καλής τύχης και επιτυχίας και μετά κρίνε αν σου έχουν αφήσει μυαλό!!!

Σβάστικα δες τι σημαίνει πρόβατο  σύμβολο καλής τύχης και επιτυχίας και μετά κρίνε αν σου έχουν αφήσει μυαλό!

Η σβάστικα, στα σανσκριτικά स्वस्तिक, (δεξιόστροφος αγκυλωτός σταυρός 卐) και η σωβάστικα (αριστερόστροφος卍) είναι ένα πανάρχαιο σταυροειδές σύμβολο.

Αποτελεί ιερό σύμβολο του Ινδουϊσμού, του Βουδισμού και του Ζαϊνισμού, ενώ συναντάται και σε πολλούς άλλους πολιτισμούς, όπως της Αρχαίας Ελλάδας , των Περσών και των πολιτισμών των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής της προκολομβιανής περιόδου , καθώς και των αρχαίων Νορβηγικών φυλών (Βίκινγκ) οι οποίοι την αριστερόστροφη την αποκαλούσαν "Κεστ" και τη θεωρούσαν ως σύμβολο παθητικής προστασίας και ευημερίας .

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα η σβάστικα συνδέθηκε με το Ναζισμό, εξαιτίας της χρήσης του συμβόλου στη Ναζιστική Γερμανία. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια το σύμβολο να έχει μετατραπεί για πολλούς σε ταμπού, κυρίως στη Δύση. Η αρνητική αυτή νοηματοδότησή του από το Ναζισμό/εθνικοσοσιαλισμο ! και έπειτα επισκίασε την αρχαιότερη σημασία του συμβόλου, η οποία σχετίζεται μεταξύ άλλων και με το ρου της ζωής.

Ο αγκυλωτός σταυρός έχει μια εκτενή ιστορία. Το μοτίβο φαίνεται να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη νεολιθική Ινδία. Το σύμβολο έχει μια αρχαία ιστορία στην Ευρώπη, που εμφανίζεται στα χειροποίητα αντικείμενα από τους προ-χριστιανικούς ευρωπαϊκούς πολιτισμούς. Στην αρχαιότητα, ο αγκυλωτός σταυρός χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από τους Ινδο-άρειους, τους Χετταίους, τους Κέλτες και τους Έλληνες, μεταξύ άλλων. Ειδικότερα, ο αγκυλωτός σταυρός είναι ένα ιερό σύμβολο του Ινδουισμού, του Βουδισμού και του Τζαϊνισμού - θρησκειών με πέρα από δισεκατομμύρια πιστούς παγκοσμίως, που καθιστούν τον αγκυλωτό σταυρό πανταχού παρόντα τόσο στην ιστορική όσο και στην σύγχρονη κοινωνία.

Το σύμβολο της σβάστικας χρησιμοποιήθηκε εκτενέστατα στην αρχαία Ελλάδα. Ήταν σύμβολο του Δία. Ο αγκυλωτός σταυρός, σβάστικα, ή μάλλον ο τετρα-αγκυλωτός σταυρός, είναι ένα αρχαίο σύμβολο, επίσης γνωστό κι ως σβάστικα. Ο αγκυλωτός σταυρός προέρχεται από το γεγονός ότι αποτελείται από δύο διπλά (ενωμένα) ελληνικά γάμμα (Γ) - γράμματα. Αρχαίες Ελληνίδες ιέρειες έκαναν τατουάζ το σύμβολο, μαζί με το τετρασκέλιον (από τα τέσσερα σκέλη που απεικονίζει), στους οργανισμούς τους. Αρχαία ελληνικά αρχιτεκτονικά σχέδια είναι κορεσμένα με τη διασύνδεση τους ως σύμβολο. Επίσης είχε χρησιμοποιηθεί και από διάφορους εγγενείς αμερικανικούς πολιτισμούς.

Στο δυτικό κόσμο, το σύμβολο γνώρισε μια αναβίωση μετά από τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Σλήμαν στα τέλη του 19ου αιώνα, ο οποίος ανακάλυψε το σύμβολο στην περιοχή της αρχαίας Τροίας και το συνέδεσε με τις αρχαίες μεταναστεύσεις των Πρωτο-Ινδο-Ευρωπαίων. Τον συνέδεσε με τις παρόμοιες μορφές που βρέθηκαν στα αρχαία δοχεία στη Γερμανία, και θεωρητικολόγησε ότι ο αγκυλωτός σταυρός ήταν ένα "σημαντικό θρησκευτικό σύμβολο των μακρινών προγόνων μας", και ότι συνδέει τους Γερμανικούς, Ελληνικούς και Ινδο-Ιρανούς πολιτισμούς. Μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ευρέως παγκοσμίως και θεωρήθηκε ως .σύμβολο καλής τύχης και επιτυχίας Η εργασία του Σλήμαν συνδυάστηκε με τα völkisch-κινήματα, για τους οποίους ο αγκυλωτός σταυρός ήταν ένα σύμβολο της άριας ταυτότητας και πολυ σωστα !Η Ελληνική Σβάστικα απο την Τροία 卐!!,ΠΡΟΣΟΧΗ για να μην σας δουλεύουν τα μιασματα! και η δεξιό-στροφή και η αριστερό-στροφή ειναι ελληνικές με άλλη σημασία!ΠΡΟΣΟΧΗ 2 Όχι δεν τα έκλεψαν οι "κακοί" εθνικοσοσιαλιστές οπως οι αρχαίοι Σπαρτιάτες γνωστοί ως ναζι, ηταν ελληνικό φύλλο και εκείνοι! και οποιος σας λέει αυτά τα ψεμματα ειναι μίασμα, τι να ειστε με τον διάβολο τι με αυτά τα μιασματα ειναι ενα και το αυτο περαστικά σας! εκτός αν μιλάμε για ηλίθιους και όρθια πρόβατα!

Αρχαιολογικά ευρήματα
Την πιο πρόωρη αλλά και συχνή χρήση των μοτίβων αγκυλωτού σταυρού στην αρχαιότητα βρίσκουμε στην νεολιθική εποχή, αν και υπάρχει ένα μοναδικό παλαιολιθικό χειροποίητο αντικείμενο που περιέχει αυτό το σύμβολο. Το σύμβολο βρέθηκε σε διάφορες ανασκαφές στην επαρχία του Κουζεστάν του Ιράν και ως τμήμα του "χειρογράφου Vinca" της νεολιθικής Ευρώπης της 5ης χιλιετίας Π.Χ.. Στη πρώιμη εποχή του χαλκού, εμφανίζεται στην αγγειοπλαστική που βρίσκεται στο Sintashta της Ρωσίας. Άλλα παρόμοια σύμβολα εμφανίστηκαν επίσης την εποχή του χαλκού και του σιδήρου σε σχέδια του βόρειου Καύκασου (στον πολιτισμός Koban), και του Αζερμπαϊτζάν, καθώς επίσης και των Σκυθών και Σαρματών. Σε όλους αυτούς τους πολιτισμούς, το σύμβολο του αγκυλωτού σταυρού δεν εμφανίζεται να καταλαμβάνει οποιαδήποτε χαρακτηρισμένη θέση ή σημασία, αλλά εμφανίζεται ως μόνο μια μορφή μιας σειράς παρόμοιων συμβόλων ποικίλης πολυπλοκότητας.

Στην προ-Χριστιανική Ευρώπη και σε λαϊκές δοξασίες Έχουν βρεθεί πάρα πολλά δείγματα χρήσης της σβάστικας σε αντικείμενα αρχαίας ελληνο-ρωμαϊκής τέχνης, όπως σε ρούχα, αγκράφες, πανοπλίες, αγγεία, αλλά και σε ακολουθίες Μαιάνδρων. Στους αρχαίους Έλληνες το σύμβολο ήταν πιο γνωστό ως Γαμμάδιον. Οι αρχαίοι Γερμανικοί λαοί χρησιμοποιούσαν το ίδιο σύμβολο αποκαλώντας το Φύλφοτ, και λεγόταν ότι συμβόλιζε το σφυρί του θεού Θωρ, και ίσως και τον Ηλιακό Τροχό, που είναι με τη σειρά του αρχαίο προ-χριστιανικό σύμβολο που απαντάται σε όλη την Ευρώπη.

Το σύμβολο της σβάστικας απαντάται και στις προ-χριστιανικές Σλαβικές παραδόσεις, ήταν αφιερωμένο στον θεό Σβαρόγ (Ουκρανικά: Сварог) και λεγόταν Κολοβράτ (Σλοβένικα, Κροατικά, Βοσνιακά: kolovrat, Πολωνικά: kołowrót, Ρώσικα, Σερβικά και Ουκρανικά: коловрат). Στην πρώιμη μεσαιωνική Ευρώπη η χρήση της σβάστικας για διακόσμηση ήταν πιο συχνή στις Σλαβικές φυλές. Παρουσιάζεται αρχικά σε Υποδουνάβιες περιοχές (Βλαχία και Μολδαβία), όπου οι Σλάβοι είχαν επαφές με τους Σαρμάτες. Για τους Σλάβους το σύμβολο αντιπροσώπευε τη δύναμη του Ήλιου και της φωτιάς, και αποκαλούνταν "Τροχός του Σβαρόγ", και χρησιμοποιούνταν τόσο για διακόσμηση, όσο και για θρησκευτικές τελετές.Στους αρχαίους Φίννους είχε παρατηρηθεί το σύμβολο σε τελετουργικά τύμπανα των Σάμι σαμανών πολύ πριν εγκαθιδρυθεί ο Χριστιανισμός. Χρησιμοποιείται ακόμα στη Φινλανδία σαν διακοσμητικό αλλά και σύμβολο της Φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας, και ονομάζεται Τουρσαανσύνταν ή Μουρσουνσύνταν.Ένα σχετικό σύμβολο που παρουσιάζεται στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη της Εποχής του Ορείχαλκου πριν την εισβολή των Μογγόλων και εβραιων είναι και το Τρίσκελον.

Για την υιοθέτηση της Σβάστικα ως σύμβολο του Eθνικοσοσιαλιστικού Kινήματος,Η επιλογή της Σβάστικα ήταν πιθανώς μια σημαντικότατη απόφαση που ελήφθη, γιατί χωρίς την δύναμη αυτού του αρχαίου συμβόλου, το γερμανικό έθνος δεν θα μπορούσε πιθανώς ποτέ να έχει επιτύχει το εξαιρετικό επίπεδο συνεκτικότητας που το έκανε ικανό να τραντάξει τον 20ό αιώνα.Είναι μια ισχυρή κατάθεση στην έμφυτη δύναμη της Σβάστικα ότι στη κατεχόμενη απο το το 1945 με Εβραίους και αριστεροκομμουνιστες Γερμανία του σήμερα παραμένει παράνομο να επιδειχθεί ή να πωληθεί αυτή η εικόνα με οποιαδήποτε μορφή. Είναι σαν οι αρχές να αναγνωρίζουν πρώτες ότι έχει μια παράξενη δύναμη αυτό το σύμβολο [...]

Βίντεο του 1936 έγχρωμο παρακαλώ( Aryan gold-race!βλέπεις πρωτοπόροι σε ολα! και κλάσης ανώτερη απο όλες τις φυλές,η τεχνολογία εκτός τα ολοκληρωμένα κυκλώματα, που έχετε σημερα ειναι απο ναζι ηλίθιοι! οπως ηταν καποτε και στην αρχαία ελλαδα όλοι Aryan gold-race, και οχι ζωώδες και κτηνώδες κομμουνιστες αριστεροί απόγονοι τουρκομογγολων! για λύπηση ειναι κάποιες που ειναι με αυτά τα σατανικά μιασματα, λόγο υπνωτισμού και πλυσης εγκεφάλου που ασκούν στα θύματα τους ) ! Πως ηταν Βερολίνο δεύτερη Ελλάδα επι Χίτλερ(τι δεν ξέρατε οτι ηταν δεύτερη Ελλάδα?? σας δουλεύουν για τα καλα οι Εβραίοι αιώνες τωρα!), όταν εκεινη την εποχή ηταν ενα απέραντο κατσικοχώρι όλη η Αθήνα! χωρίς καμια εξουσία εβραιων πια ούτε αυτών, ούτε των τραπεζών τους! και κήρυξαν πόλεμο! και ισοπέδωσαν με τα μιασματα τους!

Και πρώτη τους δουλειά μετα το 1945 στην κατεχόμενη απο 3 διαφορετικές χώρες, και διαλυμένη Γερμανία ηταν να στείλουν Τούρκους και εκεί οπως τους ειχαν και στην Ελλάδα 400 χρονιά, και κάπως ετσι γέμισε και εκεί μιασματα πια! (και εδω που δεν θα πει κανένας τσογλάνι ιστορικός(μιασματα κομμουνιστες ειναι συνήθως) στην Ελλάδα : ο παράδεισος επι της Γης! Η Ναζιστική Γερμανία είχε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα δημόσιας κοινωνικής πρόνοιας στην ιστορία,που βασίζεται στη φιλοσοφία ότι όλοι οι Γερμανοί θα πρέπει να μοιράζονται ένα βιοτικό επίπεδο. Άλλα παράδεισος σε ενα κόσμο τεράτων δεν έχει καμια θέση αποτέλεσμα; Εβραίος ιστορικός Dr Roger Dommergue Polacco de Menasce:εμείς οι Εβραίοι είχαμε κηρύξει τον πόλεμο στην Γερμανία απο το 1933! ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

3σχόλια:

Σβάστικα δες τι σημαίνει πρόβατο σύμβολο καλής τύχης και επιτυχίας και μετά κρίνε αν σου έχουν αφήσει μυαλό!!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Στο ονομα του χριστιανισμου και του Σταυρού εγιναν επισης μεγαλες σφαγες σε μωρα και σε γυναικοπαιδα, σου φταιει ο σταυρός η ο Χριστός η τα οργια που εκμαιταλευοταν το συμβολο και την πιστη;αντε βαλτε λιγο μυαλο ρε, αλλου κ αλλου ειστε ανοιχτομυαλοι ευρωπαιοι εκει που πρεπει ομως ειστε προβατα

no imageΑνώνυμος

Σε αρκετά από όσα αναφέρονται στο άρθρο υπάρχει μικρότερη ή μεγαλύτερη δόση αλήθειας, αλλά υπάρχουν και πολλές ανακρίβειες και λάθη.

α) Αρχικά, η Σβάστικα είναι συνηφασμένη ΜΟΝΟ με τους Άριους Τουρκο-κινεζομογγόλους, οι οποίοι απ΄όπου πέρασαν άφησαν το στίγμα τους, άρα και από την Ελλάδα. Όπως για παράδειγμα στην Τροία, η οποία φαίνεται ότι ήταν η Ναζιστικο-Χιτλερική Γερμανία της εποχής του 1200 π.Χ.. Η Σβάστικα είναι δικό τους σύμβολο και μόνο!

β) Η Σβάστικα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ελλάδα, είτε για την νεότερη Ελλάδα μιλάμε, είτε για την αρχαία, είτε για την μυθολογία. Αν κοιτάξεις για παράδειγμα την μυθολογία, θα δεις ότι η σβάστικα είχε συνδεθεί με την Γοργόνα Μέδουσα, την οποία σκότωσε ο Περσέας και ως τρόπαιο εμφανίζει το γοργόνειο η θεά Αθηνά στην πανοπλία της. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχει σχέση σβάστικας - Ελλάδας αλλά ούτε και Ελλήνων - Αρίων. Από τα παραπάνω επίσης συνεπάγεται ότι ο Βουδισμός και όλα τα παρακλάδια τους στην Ανατολή (Ινδουισμός, Ισλάμ κ.λπ) τα οποία παρουσιάζουν την σβάστικα ως λατρευτικό τους στοιχείο ή σύμβολο, είναι παράγωγες θρησκείες των Αρίων, όπου Άριοι = Ανώτατης καταγωγής άτομα που ανήκουν σς Τούρκικες, Κινέζικες και Μογγολικές-Σκυθικές φυλές

Το σχόλιο σου ειναι καθαρά προπαγάνδα οπως και περιεχέι ψεμματα ! αλλα δεν θα κάτσω να εξηγώ τα αυτονόητα! γιατι σχολίασες επι σκοπού!
ειναι ελληνική που την διαδοσαν παντού,
δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχει σχέση σβάστικας - Ελλάδας αλλά ούτε και Ελλήνων -!!!
σοβαρά ? απο αυτο φαίνεται και γιατι έκανες σχόλιο!ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ? μήπως έχεις δει βίντεο απο μέσα απο την Αμφίπολη που τους ξέφυγε ενα πλάνο με σβάστικα?
όσο άριους άστο κανένα αριστερό βλήμα θα είσαι!= φυλη κατωτερης ράτσας, να πας να διαβάσεις βιβλία ομοίων σου με διαστρέβλωση της ιστορίας οπως και το σχόλιο copy paste!

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications πατώντας εδώ:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications