Τα κοπάδια ανθρώπων: γιατί δεν αντιδρούν στην αδικία;
 Τα κοπάδια ανθρώπων: γιατί δεν αντιδρούν στην αδικία;

Η κατάσταση ενός ανθρώπου ή ζώου που έχει μάθει να συμπεριφέρεται παθητικά, ανήμπορα, αδιάφορα, ακόμη και αν υπάρχουν ευκαιρίες για να βοηθήσει τον εαυτό του, αποφεύγοντας δυσάρεστες καταστάσεις, από το να απόκτηση θετικά οφέλη.

Η ανικανότητα σχετίζεται με κλινική κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ασθένειες που προκύπτουν από την αντιληπτή έλλειψη ελέγχου για το αποτέλεσμα μιας κατάστασης.

Οι περισσότερες πολιτικές και τα μέσα ενημέρωσης έχουν ως στόχο να σε βάλουν σε μια κατάσταση σοκ , να ειναι φοβισμένοι και παράλυτοι,για να μην αντιδρούν στην κοινωνική αδικία και την απώλεια των δικαιωμάτων που επιβάλλονται, και η μάζα τα βλέπει ως αναπόφευκτα που υποκινούνται από μια "ανώτερη δύναμη" . Νόμοι, περικοπές, μέτρα και προσαρμογές των κυβερνήσεων ή το διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας,με ψευδή στοιχειά για διαμόρφωση της κοινή γνώμης, ειναι η ίδια κατάσταση που κάποια γυναικά μένει με κάποιον που την κακομεταχειρίζεται !!

ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ

Ο δημιουργός της «περίφημης» Σχολής του Σικάγου, ήταν και δημιουργός των Σιωνιστικών «δεξαμενών σκέψης» (Think Tanks), αυτές που συμβούλευαν και συμβουλεύουν όλους τους Προέδρους των ΗΠΑ, και καταστρέφουν τις ΗΠΑ και την ανθρωπότητα με τις ακραίες επεκτατικές ιμπεριαλιστικές Σιωνιστικές συμβουλές τους. Οτιδήποτε προοδευτικό και Πατριωτικό για τον Μίλτον Φρίντμαν «βρομούσε Σοσιαλισμό και Κομμουνισμό», άσχετα αν στη μετά Φρίντμαν εποχή, ο Σοσιαλισμός/Κομουνισμός έγινε παιχνιδάκι και πιόνι στα χέρια της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, (βλέπε Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ/Ν.Δ.), σε βαθμό τέτοιο που σήμερα μπορούμε να λέμε, «Τι Καπιταλισμός και Σιωνισμός, και τι Σοσιαλισμός». (Βλέπε πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ)…….

Ο λαός λέει, «στο ίδιο καζάνι βράζουν». Οι οικονομικές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου, είναι αυτές όπως ακριβώς σήμερα εφαρμόζονται στην Ελλάδα, από τους πολιτικούς της Ε.Ε./ΗΠΑ, τσιράκια της Παγκόσμιας Δικτατορίας. Τα στελέχη της τρό’ι’κα και τα αφεντικά τους,(που σήμερα διοικούν την Ελλάδα ελέω ΓΑΠ-Σαμαράδων-Παπαδήμων-Στουρνάρων, κλπ), είναι μαθητές και οπαδοί των θεωριών της Σχολής του Σικάγου, του Δόγματος του Σοκ.

Κατά τον Μίλτον Φρίντμαν, μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις, και τα σώματα ασφαλείας, πρέπει να είναι κρατικά, όλα τα άλλα δηλαδή παιδεία, υγεία, ΔΕΚΟ, ορυκτός πλούτος, κ.λ.π. πρέπει να είναι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δηλαδή το κράτος να μην έχει περιουσία, και όλα τα κέρδη να είναι στα χέρια ιδιωτών της παγκόσμιας διακυβέρνησης. (ΡΟΤΣΙΛΝΤ-Goldman Sachs), και παρέα.

Τη δωρεάν παιδεία και υγεία, τη θεωρεί μια άδικη παρέμβαση στην αγορά. Δηλαδή όποιος δεν έχει χρήμα να θεραπευθεί, πρέπει να πεθάνει, και όποιος δεν έχει χρήμα να σπουδάσει, πρέπει να μένει απλός εργάτης, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ. Οι οικονομικές αυτές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου, όπως εφαρμόστηκαν σε πολλές χώρες, (Λατινική Αμερική-Ελλάδα), κατέληξαν στην οικονομική καταστροφή των χωρών αυτών, με αποτέλεσμα σήμερα να χαρακτηρίζουμε τις θεωρίες αυτές ως «Καπιταλισμό της καταστροφής».

Να δείτε ότι τα μέτρα αυτά της Σχολής του Σικάγου, θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα μας, αφού δεν προβλέπουν ανάπτυξη, είναι μέτρα μόνο υφεσιακά και εισπρακτικά, είναι μέτρα καταλήστευσης της περιουσίας του Ελληνικού λαού, και του Ελληνικού δημοσίου, υπό των διεθνών δανειστών-αρπακτικών. (Αρπαγή ορυκτού πλούτου). Γιαυτό τα μέτρα αυτά χαρακτηρίζονται ως «Καπιταλισμός της καταστροφής», αφού τα έσοδα του κράτους, πάνε όλα στην αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων δανείων των δανειστών- τραπεζών, της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και ο πλούτος του κράτους στα χέρια των διεθνών αρπακτικών.

Τα μέτρα αυτά της Σχολής του Σικάγου, εφαρμόστηκαν στο παρελθόν από τις Χούντες της Λατινικής Αμερικής, με αποτέλεσμα οι χώρες αυτές να χρεοκοπήσουν, με μόνο αγαθό αποτέλεσμα για τους λαούς, τη πτώση των Στρατιωτικών Δικτατοριών, που ήταν δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, και της παγκόσμιας Δικτατορίας.

Τα οικονομικά αυτά μέτρα, της Σχολής του Σικάγου, του Δόγματος του Σόκ, είναι τα Μνημόνια και οι Συμφωνίες, όπως αυτά εφαρμόζονται επάνω στον Λαό τώρα σχεδόν παντού!.
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications